Ostalo

Započeo glavni dio večeri ‘Bitke divova‘! Hughes nakon pobjede prozvao prvaka Usmana Nurmagomedova

Paul Hughes

 Screenshot/PFL MMA
Paul Hughes pobjedom je otvorio glavni dio večeri PFL-ove priredbe koju predvode Francis Ngannou i Renan Ferreira

Upravo traje jedna od najvećih PFL-ovih priredbi u njihovoj povijesti, event nazvan ‘‘Bitka divova‘‘ (Battle of The Giants) održava se u Rijadu, u Saudijskoj Arabiji, a predvode ga prošlogodišnji teškaški PFL prvak Renan Ferreira i bivši UFC prvak teške kategorije Francis Ngannou.

Glavni dio večeri, odnosno ‘‘main card‘‘, otvorili su američki predstavnik AJ McKee i irski borac Paul Hughes, okršajem u lakoj kategoriji. Hughesova popularnost brzo raste i ovom borbom je tražio nastavak svog zaleta prema statusu MMA zvijezde, a McKee je ovim nastupom htio utišati sve sumnje u to da je upravo on sljedeći na redu koji zaslužuje napasti titulu prvaka koju drži Usman Nurmagomedov.

Obojica su ušli u ovu borbu s impresivnim profesionalnim omjerom, 29-godišnji McKee s 22 pobjede i jednim porazom, a 27-godišnji Hughes s 12 pobjeda i također jednim porazom.

Odmah početkom prve runde oba borca su krenula silovito bez previše taktiziranja. Hughes je pokušao izvesti napad letećim koljenom, ali neuspješno, a to je otvorilo priliku McKeeju da uhvati nogu i proba izvesti rušenje. Pritisnuo je Irca na žicu, ali Hughes se odlično obranio. Zatim je uslijedila potpuna Hughesova dominacija, nekoliko puta je uspješno uputio udarac koljenom u glavu, obranivši još jedno rušenje završio je gornji u parteru gdje je ozbiljno zaprijetio i ‘‘ground-and-poundom‘‘. McKee se uspio dići natrag na noge, ali u samoj zadnjoj sekundi runde Hughes silovitim desnim krošeom šalje Amerikanca u nokdaun. Čini se kako je zvono prve runde spasilo McKeeja.

U drugoj rundi McKee je zauzeo puno oprezniji pristup. Strpljivo i s distance je vrebao svoju priliku, puno više je koristio udarce nogom i dugačke direkte, a Hughes je pokušavao skratiti distancu i plasirati odlučujući kroše ili koljeno. Pred kraj runde McKee uspijeva rušiti irskog borca. Vrlo podjednaka druga runda, Amerikanac se nakon loše prve runde uspio vratiti u meč.

U trećoj rundi McKee je pokušavao doći do rušenja, ali ubrzo je ostao ‘‘bez goriva‘‘. Postalo je očito kako je Hughes kondicijski bolje pripremljen borac, više je pritiskao prema naprijed i izgledao je brže i lakše na nogama. McKee je više puta neuspješno pokušao rušiti svog suparnika, ali Hughes je sve te pokušaje odlično neutralizirao. Nakon tri runde akcije, ostalo je za vidjeti kako su sudci bodovali ovaj meč.

Prvi sudac je bodovao 29-28 za Hughesa, drugi 29-28 za McKeeja, a treći 29-28 za Hughesa. Pobjeda podijeljenom odlukom odlazi u Irsku. Poslije meča je Hughes izjavio da je iznenađen što nije bila jednoglasna odluka i prozvao je prvaka Usmana Nurmagomedova.

Linker
20. listopad 2024 01:05