Ostalo

Reug Reug dobiva elitnu konkurenciju: Donedavni UFC-ov gorostas prešao u Ares FC

Reug Reug i Juan Adams
 screenshot/Youtube
Francuska borilačka promocija Ares Fighting Championship ozbiljno radi na pojačavanju svog rostera, posebno onog teške kategorije. Nakon što su kao svoju glavnu zvijezdu promovirali "Senegalsku zvijer", hrvačkog prvaka Reuga Reuga, sada mu polako grade konkurenciju. Tako je novo ime teškaškog rostera Juan Adams, borac kojeg se prije samo godinu dana smatralo jednim od najvećih potencijala u UFC-u.

Juan Adams dobio je otkaz iz najveće svjetske MMA promocije samo par dana nakon poraza na UFC 247 priredbi koji mu je nanio Justin Tafa. Borcu koji je poznat po izjavi kako u tjedan borbe ulazi sa 140 kilograma to je bio treći poraz u nizu te promocija nije izrazila interes za nastavkom suradnje. No, odmah se je znalo kako Adams ne bi trebao dugo čekati na neke konkretne ponude, a jednu je već prihvatio.

Adams je od danas postao novi član Aresa, franuske promocije koja najavljuje velike stvari u budućnosti, a čija je prva priredba rezultirala s puno pohvala te se s velikim zanimanjem čeka njihov drugi program, predviđen za 3. travnja u Briselu. Za sada nije poznato hoće li tamo Adams odmah debitirati, no zna se kako se na programu nalaze još neki bivši UFC borci poput Nordinea Taleba i Johna Moraga. Tu je i Luis Henrique, bivši UFC-ov i KSW-ov teškaš, ali i najveća senzacija ove promocije za sada, neljudski snažni senegalski borac Oumar Kane poznatiji kao Reug Reug. Upravo borcima poput Henriquea ili Adamsa jača se Aresova teška kategorija i konkurencija Reugu Reugu koji je zbog svoje cijele pozadine već postao viralna MMA senzacija.

Tako će Adams put povratka u UFC tražiti ovim putem. Prije godinu dana sve je izgledalo tako lijepo i prepuno perspektive, s nulom u rubrici poraza te pobjedom nokautom u UFC debiju. No, onda su uslijedili porazi od Arjana Bhullara, Grega Hardyja i Justina Tafe te je sve rezultiralo promjenom njegovog poslodavca.

Linker
20. travanj 2024 02:54