Ostalo

Rezultati ONE Championship Battleground priredbe: Aung La Nsang vratio se pobjedama sjajnim nokautom

Aung La Nsang vs Leandro Ataides
 Screenshot (youtube, One Championship)
Danas u Singapuru održana je još jedna priredba u režiji najjačke azijske organizacije

Bivši prvak dvaju kategorija u ONE Championship organizaciji Aung La Nsang (27-12) vratio se pobjedama nakon dva poraza u nizu protiv Reiniera de Riddera. Borac iz Mjanmara (Burme) u tim porazima izgubio je titule srednje i poluteške kategorije. Danas je u poluteškoj kategoriji savladao Brazilca Leandra Ataidesa (11-5) nokautom u prvoj rundi te je pokazao kako i dalje ima ambicije za sam vrh.

Borba spomenutog dvojca započela je high-kickom bivšeg prvaka, no Brazilac je uspješno blokirao taj udarac. Iako je Ataides relativno brzo došao do rušenja, Nsang se bez prevelikih problema uspio vratiti na noge. Leandro Ataides pokušavao je pritiskati uz žicu, no ubrzo Nsang preuzima dominantnu poziciju uz ogradu kaveza, pogađa udarac koljenom. Uslijedio je niz boksačkih kombinacija od strane Aung La Nsanga te je Ataides završio nokautiran nakon 3:45 minuta prve runde.

17-godišnja Victoria Lee (2-0) oduševila je u prvoj borbi večeri. Nakon nešto manje od tri i pol minute unutar prve runde, Victoria polugom na ruci završava Kineskinju Luping Wang (3-3). Lee je borbu započela sjajnim rušenjem (''slamom''), a sve nakon toga proteklo je u totalnoj dominaciji mlade borkinje. Victoria Lee debitirala je u veljači ove godine te je pobijedila nakon 63 sekunde druge runde. Gušenjem (RNC-om) završila je tadašnju protivnicu Sunisu Srisen (4-2-0). Obećala je Victoria kako će u drugom nastupu biti još uvjerljivija, a obećanje je ispunila.

Glavna borba večeri zapravo nije bila po MMA pravilima. Muay thai obračun za prvaka slamka kategorije predvodio je ovu priredbu, a Prajanchai PK Saenchai i Sam-A Gaiyanghadao odradili su pet zanimljivih rundi u borbi za pojas. Pobjedu većinskom odlukom sudaca odnio je Prajanchai PK Saenchai. Tajlanđanin je već u debiju za ONE porazio aktualnog prvaka, a službena stranica ONE Championship organizacije navodi kako je omjer novog prvaka 338-51-3

Rezultate ostalih borbi pročitajte pri dnu teksta.

ONE Championship: Battleground - rezultati:

Muay thai:

Prajanchai PK Saenchai def. Sam-A Gaiyanghadao via većinska odluka sudaca

MMA:

Aung La N Sang def. Leandro Ataides via KO/TKO – Runda 1, 3:45

Gustavo Balart def. Ryuto Sawada via jednoglasna odluka sudaca

Ritu Phogat def. Heqin Lin via jednoglasna odluka sudaca

Jeremy Pacatiw def. Rui Chen via jednoglasna odluka sudaca

Victoria Lee def. Luping Wang via submission (armbar) – Runda 1, 3:22

Linker
22. travanj 2024 22:09