Ostalo

Rory MacDonald prisjetio se velike pobjede u UFC-u: ‘On je stvarno čvrst tip koji ne želi pasti‘

Rory MacDonald vs B.J. Penn
 Screenshot (youtube, Ufc)
Kanađanin ovog tjedna nastupa u polufinalu PFL-ova turnirova u velter kategoriji

32-godišnji Rory MacDonald još davne 2010. godine debitirao je u UFC-u. U svojoj šestoj borbi za najjaču MMA organizaciju na svijetu došao je do najveće pobjede u svojoj dotadašnjoj karijeri. ''Red King'' jednoglasnom je odlukom sudaca dominantno pobijedio bivšeg prvaka B.J. Penna. Tada 23-godišnji Rory imao je upisanu pobjedu i nad Nateom Diazom, a dominacijom protiv Penna dokazao je kako se radi o velikom talentu. Kanađanin se u razgovoru za Combat Culture prisjetio meča protiv legendarnog B.J. Penna.

''B.J. je bio jedan od onih boraca na koje sam se ugledao dok sam bio bio dijete i gledao MMA. Puno sam učio od njega i ostalih tipova iz te generacije. Bio sam jako uzbuđen kada sam dobio priliku boriti se protiv njega. Borba je prvotno otkazana jer sam zadobio veliku posjekotinu na treningu, no na koncu smo uspjeli dogovoriti da se meč kasnije održi. Bila je to odlična borba. Uspijevao sam napadati cijelu borbu. On je stvarno čvrst tip koji ne želi pasti. Međutim, odradio sam uistinu dobro zagrijavanje i mentalno sam bio čvrst. Želio sam ući tamo i imati tešku borbu. Bio sam poprilično fokusiran da pobijedim koga god stave ispred mene.'', prepričao je MacDonald iskustvo borbe protiv legende kao što je B.J. Penn.

B.J. je nakon toga odradio još samo pet borbi te ih je sve izgubio. Rory s druge strane odradio je 15 borbi nakon spomenute pobjede nad Pennom, a novi nastup čeka ga danas, u noći s petka na subotu. Ray Cooper III stajat će mu sa suprotne strane PFL-ova kaveza u polufinalu velteraškog turnira za glavnu nagradu od milijun američkih dolara. MacDonald bi sigurno nakon Bellatorova pojasa rado pridodao i titulu pobjednika PFL-ova turnira u svoju vitrinu, a niti spomenuta cifra od milijun dolara nije na odmet.

Linker
20. travanj 2024 11:51