Ostalo

Ben Rothwell pozvao Ngannoua da predvodi uniju boraca: ‘UFC-ov profit je bolestan, sve preko leđa boraca‘

Ben Rothwell i Francis Ngannou

 Amy Kaplan/icon Sportswire/Newscom/Profimedia, Wiktor Szymanowicz/afp/profimedia
Ako govorimo o konkurenciji, PFL je nedavno i službeno kupio Bellator, te ima potencijala da to i postane

Tražio je Francis Ngannou od UFC-a stvari koje nije dobio, a dolaskom u PFL je rekao kako su mu oni sve to dali. Jedna od stvari bila je i udruga boraca koja će imati svog odvjetnika, no za sada nema nekih konkretnih informacija oko toga. Mnogi su skeptični, no ipak valja pričekati još neko vrijeme za donošenje suda.

Bivši UFC-ov i trenutni BKFC-ov teškaš Ben Rothwell nikako nije zaboravio na to. Jučer je pozvao Francisa da predvodi tu udrugu, a nije propustio priliku ni komentirati profit koji UFC ostvaruje u posljednje vrijeme.

‘‘Francis je ustao protiv jednog takvog diva, gledao ih je u facu i govorio kako nije njihov zatvorenik. Riskirao je, puno ljudi mu je reklo da će izgubiti sve, a on se kladio na sebe. Treba nam jedan takav čovjek koji će činiti ono što treba da nas sve okupi. On dokazuje da je on taj i da to može‘‘, rekao je Rothwell za MMA Fighting.

‘‘Sve dok ne postoji nekakva takva unija boraca, trebamo što više konkurencije. Borci će se opet naguziti, ta UFC-ova vrijednost od 12 milijardi će uskoro postati 15, a onda i 20 milijardi. Profit im je bolestan, koliko samo novca beru i iza kulisa preko leđa boraca‘‘, dodao je.

Ako govorimo o konkurenciji, PFL je nedavno i službeno kupio Bellator, te ima potencijala da to i postane. Ne treba se zalijetati s zaključcima jer se ne može preko noći postati konkurentan takvom divu poput UFC-a, no na dobrom su tragu.

Linker
05. svibanj 2024 23:54