Ostalo

Roy Nelson se vraća! Dogovrio borbu u MMA-u bez rukavica na Masvidalovoj priredbi

Roy Nelson

 Francis Specker/Alamy/Alamy/Profimedia
Iako ima 46 godina, izgleda da Nelson još uvijek ne namjerava prestati pomjerati granice

Jedan od istinskih veterana u teškoj kategoriji jest svakako Roy Nelson. Imao je ovaj 46-godišnji borac uspona i padova u svojoj karijeri, a domaća borilačka javnost ga najviše pamti po tome što je legendarni Cro Cop protiv njega odradio svoj posljednji MMA nastup. Bio je to revanš kojeg je Mirko uzeo, a nakon toga je Nelson doživio još dva poraza i umirovio se.

No, ‘‘Big Country‘‘ se vraća! Ali ovog puta ne u obični MMA, nego u MMA ali golim šakama! Za sada ipak ne ide u boks golim šakama nego u Masvidalovu Gamebred Boxing promociju, a jučer se i na svom Instagram profilu oglasio i sam Masvidal:

‘‘Prijelomne vijesi! Vraćam se… promociji borbi, naravno. Jako sam uzbuđen najaviti da ću organizirati prvu legalnu borbu u MMA-u golim šakama na Floridi. Borba će se održati u FLA Live Areni 5.6.! Gledat ćete najpoznatije borce iz UFC-a, Bellatora, PFL-a. Oni će ući u ring bez rukavica za ultimativni test njihovih vještina‘‘, rekao je Masvidal.

Osim toga je najavio i njegovog protivnika, a radi se o Dillonu Cleckeru (11-1 MMA). U posljednje vrijeme se natječe u boksu i boksu golim šakama, a u trenutno posljednjem nastupu je svladao Josha Burnsa nokautom u prvoj rundi na Gamebred Boxing 4 priredbi. Prije toga je poražen nokautom u drugoj rundi na BKFC 25 priredbi od Arnolda Adamsa u borbi za titulu u teškoj kategoriji.

Što se tiče pravila, navedeno je da se radi o MMA-u bez rukavica, tako da su te informacije vjerojatno točne. Nelson ima 46 godina i pitanje je treba li mu ovo u ovoj fazi života, no vjerojatno zna najbolje za sebe.

Linker
24. travanj 2024 14:08