Ostalo

Bivši protivnik Mirka Filipovića oglasio se pred povratak borenju: ‘Ovo se odvilo podosta spontano, tijekom razgovora sa ženom‘

Roy Nelson

 FRANCIS SPECKER/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA Francis Specker/alamy/alamy/profimedia
Nelson je bio neaktivan od poraza odlukom od Valentina Moldavskog na Bellatoru 244 u kolovozu 2020. godine

Posljednji protivnik u karijeri Mirka "Cro Cop" Filipovića, Roy Nelson vraća se borbi nakon gotovo tri godine pauze. Nelson će debitirati u MMA borbi bez rukavica u promociji Jorgea Masvidala, Gamebred FC, a protivnik će mu Dillon Cleckler. Nedavno se borio za Bellator, ali je bio neaktivan od poraza odlukom od Valentina Moldavskog na Bellatoru 244 u kolovozu 2020. godine. Rekao je da je zainteresiran za boksački meč rukavica kada se otvorilo mjesto za istovjetni MMA meč.

"Ovo se zapravo dogodilo vrlo spontano. Razgovarao sam sa suprugom, pričali smo stvarima s moje "bucket liste" i obratio sam se Jorgeu jer su upravo imali boksački meč, a ja sam samo htio dobiti boksački meč. Onda se ovo pojavilo, pa sam rekao, ‘Ahh, idemo na to‘ i eto, imam zakazan meč u MMA bez rukavica", iskomentirao je Nelson.

“Nikad se nisam službeno umirovio jer kada jednom odem u mirovinu, ja sam jedan od onih boraca: u mirovini sam. … Fokusirao sam se na hrpu drugih poslovnih stvari, jer nakon borbe postoji život. Nikad nisam imao borbu bez rukavica, osim na ulici, mislim da je to doslovno borba ‘čovjek na čovjeka‘, sve dok se sudac ne umiješa”, prokomentirao je bivši protivnik Cro Copa.

Nelson, pobjednik 10. sezone "The Ultimate Fightera", borio se u UFC-u od 2009. do 2017., kada je prešao u Bellator. Pobijedio je u svojoj prvoj borbi u promociji, ali je od tada nanizao pet poraza u nizu, upravo uključujući onaj protiv Cro Copa u veljači 2019. godine. I dok se službeno nije umirovio, mnogi su smatrali da je završio s borbama, no demantirao je to jer ćemo ga ponovno gledati u kavezu.

Linker
26. travanj 2024 05:34