Ostalo

Ryan Bader priznao da mu je bilo teško boriti se protiv Fedora: ‘Bio mi je idol, nosio je sport na leđima‘

Ryan Bader

 Matt Davies/Zuma Press/Profimedia
Iako ga je noćas ispratio u mirovinu nanijevši mu poraz, Bader je rekao kako mu pobjeda ipak nije toliko draga jer je morao pobijediti Fedora

Ryan Bader je jutros rano ujutro legendarnog Fedora ispratio u zasluženu mirovinu, a pobijedio ga je i po drugi put nakon njihovog prvog susreta 2019. godine. Ovog puta mu je trebalo malo više vremena, no svejedno je slavio tehničkim nokautom u prvoj rundi. Razlika u brzini je bila očita, tako da je bilo pitanje vremena kada će nešto sjesti na bradu.

Prvak teške kategorije Bader je neki dan rekao kako poštuje Fedora i njegov status legende, no to na njega nije utjecalo kada je u pitanju borba. Nije Bader imao milosti te je Fedoru nanio poraz u posljednjem meču karijere, no priznao je kako mu je to bilo jako teško učiniti:

‘‘Pobjeda je ostavila gorak okus u ustima. Bio mi je idol kao i velikoj većini MMA fanova i braca koji počinju. Prije svega, treba se ustati i tom čovjeku pružiti ruku za sve što je učinio za ovaj sport. Jedno vrijeme je cijeli sport nosio na svojim leđima. Čovjek je velika legenda i drago mi je da sam bio dio njegove priče. Hvala ti puno, Fedore. Pravi si čovjek. Ali na kraju dana, i ja sam morao raditi svoj posao. Pobijedio sam i preko toga moramo prijeći‘‘, rekao je Bader na press konferenciji nakon borbe.

‘‘Čak nije ni do pobjede, čast mi je što sam se uopće mogao natjecati protiv njega. Prva borba je bila odlična, a druga isto. Toliko je tenzija svaki put kad se borite protiv jednog Fedora i kada stojite preko puta njega u kavezu. Bilo je nestvarno to raditi dvaput. Ne zanimaju me pobjede, zanima me dijeljenje kaveza s njim‘‘, dodao je.

Lijepo je vidjeti da Bader toliko poštuje Fedora i da je uistinu i on veliki borac u pobjedi i u porazu.

Linker
26. travanj 2024 21:24