Ostalo

Sage Northcutt otkazao nastup samo sat vremena prije borbe protiv Aokija; UFC-ov veteran uskače kao zamjenski borac

Sage Northcutt

 Christopher Colon/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Američki borac iznenadio je publiku i organizatore otkazivanjem svog nastupa

Nevjerojatno otkazivanje borbe dogodilo se tijekom ONE 165 eventa koji je trenutno u tijeku. Sage Northcutt trebao se boriti protiv legendarnog Shinye Aokija, ali nastup je otkazao otprilike sat vremena prije nego su trebali kročiti u ring.

Dom Lau, ONE-ov najavljivač mečeva obavijestio je publiku kako Sage Northcutt neće biti u mogućnosti nastupiti na današnjem ONE-ovom eventu u Japanu, a razlog je zasad popriličan misterij.

Navedeno je da se radi o ‘‘nepredviđenim okolnostima sa Sageovim kutom.‘‘. Dakle, nekakav problem nastao je s timom Sagea Northcutta, ili s jednom osobom iz njegovog kuta. Vjerujemo da će uskoro biti poznato više informacija, ali sigurno je da Northcutt neće večeras nastupiti.

Legendarni Aoki planira se umiroviti nakon današnjeg eventa, ali sjajna je stvar što Aoki neće ostati bez meča. Naime, ONE-ovi organizatori imali su spremnu zamjenu, jer John Lineker još jučer odradio je vaganje kao zamjenski borac. Kao da su organizatori pretpostavljali da bi moglo biti nekakvih problema i ‘‘nepredviđenih okolnosti‘‘, pa su imali spremnu zamjenu.

Sjajni Lineker gotovo uvijek ponudi jako uzbudljiv i atraktivan meč, a ne sumnjamo da će nešto takvo ponuditi i ovaj put. Aoki može biti zadovoljan činjenicom da će ipak nastupiti pred domaćom publikom, ali promjenom protivnika sigurno nije pretjerano sretan.

John Lineker definitivno je bolji i opasniji borac od Northcutta. Ipak, jedna stvar ide debelo u korist Aokija. Radi se o razlici u fizičkoj veličini i tjelesnoj težini. Aoki je na vaganju težio 75,3 kilograma, dok je Lineker stao na vagu teživši 68,5 kg. Uistinu velika razlika u kilaži između ove dvojice boraca i Lineker zaslužuje duboko poštovanje jer je pristao uskočiti na ‘‘short notice‘‘ otprilike sat vremena prije same borbe.

Čudnovat rasplet događaja, ali ovakve situacije ponekad se jednostavno dogode tijekom borilačkih evenata.

Linker
24. travanj 2024 19:43