Regija

Rade Opačić nezaustavljivo gazi ka tronu ONE-ove teške kategorije: Srpski teškaš upisao je još jednu rutinsku pobjedu

Rade Opačić

 Screenshot (youtube, One Championship)
Odlični srpski teškaš bez većih problema porazio je opasnog Iranca Iraja Azizpoura

Ranije danas pisali smo vam kako danas Rade Opačić nastupa u Japanu, na ONE 165 eventu. Trenutno najbolji srpski kickboksač tražio je svoju sedmu pobjedu u osmom nastupu pod okriljem ONE-a, a na suprotnom stranu ringa u Ariake Areni našao se iskusni Iranac Iraj Azizporu (68-5 ‘score‘ prema ONE-ovim informacijama, 19-6 prema Wikipediji).

Dobro je Opačić započeo meč, nije dopustio Azizpouru da se ‘‘raspištolji‘‘ te isforsira nekakvu nekontroliranu otvorenu razmjenu. Rade je kontrolirao distancu, dobro je gađao prednjim direktom i ‘‘kickovima‘‘ u tijelo Azizpoura. Iranac se mučio sa skraćivanjem distance, a s obzirom da je 12 centimetara niži od Opačića, njegovi problemi bili su pomalo i očekivani. Mirno je Rade odradio prvu rundu i imao je borbu pod kontrolom.

Druga runda nastavila se u istom tempu kao prva. Meč se nije odvijao u naročito brzom ritmu, ali Opačiću je takva borba definitivno više odgovarala nego Azizpouru. Rade je direktima pogađao s distance, a kad bi Azizpour uspio skratiti distancu, Opačić je pametno inicirao klinč nakon kojeg bi sudac morao intervenirati i razdvojiti borce. 30-ak sekundi prije kraja runde Azizpour je napokon dočekao priliku za nešto konkretnije napade. Iranac je lijevim aperkatom pokušavao tražiti jetru srpskog teškaša, ali jedan od tih pokušaja odsjeo je na međunožju Opačića. Uslijedila je kraća pauza i upozorenje za Azizpoura. Borba se rasplamsala nakon toga, vidjeli smo nekoliko otvorenih razmjena, a iako smo uživali gledajući takve razmjene, dojam je da Opačiću ipak bolje leži mirniji i kontroliraniji pristup.

Dodao je Azizpour gas u trećoj rundi i od samog početka runde krenuo je agresivno. Opačić nije ostajao dužan, a nerijetko je ‘‘high kickom‘‘ pokušavao pogoditi Iranca. Dobro je Azizpour eskivirao te pokušaje, ali boksačke kombinacije Opačića često su pronalazile metu. Nakon 50 sekundi treće runde, Opačić je ‘‘front kickom‘‘ pogodio Azizpoura u međunožje i uslijedila je još jedna kraća pauza. Sredinom runde sudac je upozorio obojicu boraca da prekinu inicirati klinč jer klinč nije bio dopušten u ovom meču. Usporio je Azizpour u drugoj polovici treće runde, dok je Opačić izgledao kondicijski besprijekorno. Šteta na licu Azizpoura postajala je sve vidljivija i već po završetku meča bilo je jasno da će pobjeda pripasti Opačiću.

26-godišnji srpski kickboksač pružio je nastup na vrlo visoko tehničko-taktičkoj razini i jednoglasnom odlukom sudaca došao je do 19. pobjede u karijeri. Opačiću je ovo treća uzastopna pobjeda u ONE-u i ukupno sedma u osmom nastupu unutar ONE Championshipa.

Vrijeme je da ONE Championship ugovori meč za prvaka teške kategorije u kickboksu. Roman Kryklia i Rade Opačić dva su više nego očita kandidata za taj meč i nadamo se da će čelnici organizacije prepoznati da je došlo vrijeme za taj meč.

Linker
18. travanj 2024 10:07