Ostalo

Schaub pojasnio tko je zapravo Mark Hunt: ‘Chimaev i Diaz nisu gangsteri, Hunt je oličenje gangstera‘

Mark Hunt

 Steve Marcus/Getty images/Profimedia
Umirovljeni UFC-ov teškaš neizmjerno cijeni veličinu kao što je jedan Mark Hunt

U svijetu borilačkih sportova, pogotovo u današnje doba, borcima se jako zamjera lošiji omjer pobjeda i poraza. Takvi borci nerijetko se omalovažaju, neovisno o konkurenciji s kojom su se borili. Mark Hunt međutim nije jedan od onih kojem fanovi zamjeraju ne naročito impresivan ‘‘score.‘‘

Hunt je u MMA-u upisao više poraza nego pobjeda. ‘‘Super Samoan‘‘ iza sebe ima 13 pobjeda, 14 poraza, jedan remi, a jedan meč preinačen je u ‘‘no contest‘‘. 1-2-1 Huntov je boksački omjer, a u kickboksu ipak najbolje stoji. U tom sportu upisao je 30 pobjeda i 13 poraza.

Proteklog vikenda 48-godišnji Hunt odlučio je reći konačno zbogom borilačkom sportu. Mark je odradio boksački meč protiv do tada neporaženog Sonnya Billa Williamsa (9-1-0), 11 godina mlađeg boksača. Tehničkim nokautom u četvrtoj rundi Hunt je došao do podosta neočekivane pobjede, a nakon toga se povukao kao apsolutni velikan i jedan od najomiljenijih boraca u povijesti borilačkog sporta.

Nikada Hunt nije bježao od teških mečeva i nezgodnih protivnika. Na megdan je izlazio gotovo svim najboljim teškašima svoje ere. Ponekad bi pobjeđivao spektakularnim nokautima, a nekad bi gubio. Nikome ipak nije bilo lako u ringu/kavezu s Huntom, a koliko je Hunt zapravo velik, odlučio je pojasniti Brendan Schaub.

‘‘Pričao sam s Joe Roganom. Huntu je 48 godina, a protivniku 37. Njegov protivnik je uz to bio i neporažen, nije se Hunt borio s nekom propalicom, ali razvalio je tog tipa. Sažeci su fantastični.‘‘, započeo je Schaub u svome podcastu, a zatim je nastavio s pohvalama na račun Hunta.

‘‘Hunt je prava faca. On je među pet najčvršćih tipova koji su kročili u kavez. Pravi je gangster. Svi vole koristiti termin ‘gangster‘. ‘Khamzat Chimaev je gangster, Nate Diaz je gangster‘. Začepite! Mark Hunt je legitimni gangster kad su u pitanju borbe. Ako pričate o gangsterima, Mark Hunt je utjelovljenje gangstera. Nitko nije tvrđi od Marka Hunta. On je među pet najčvršćih ljudskih bića u povijesti borilačkog sporta. Upravo ste vidjeli što je napravio neporaženom boksaču.‘‘, odao je počast Brendan Schaub.

Mnogi će se zapravo i složiti s navodima ovog umirovljenog UFC-ovog borca. Huntove glavne odlike kroz cijelu karijeru njegov su razorni udarac i sposobnost da nevjerojatno podnosi udarce protivnika. Lijepo je vidjeti kako ga njegovi kolege borci silno cijene, jer Mark Hunt ne zaslužuje ništa drugo osim maksimalnog poštovanja.

Ako ste propustili njegov nokaut u oproštajnom meču, nema brige, nalazi se ispod teksta.

Linker
14. travanj 2024 06:30