Ostalo

Sean Strickland otkrio tko je najbolji udarač s kojim je ikad sparirao: ‘Uvijek se pitam zašto ga ne mogu pogoditi‘

Sadibou Sy

 Louis Grasse/Zuma Press/Profimedia
Prvak UFC-ove srednje kategorije u hvalospjevima je pričao o ponajboljem PFL-ovom borcu

Sean Strickland jedan je od boraca čije sparinge smo nerijetko imali prilike gledati putem viralnih videa koji su kružili društvenim mrežama. Nerijetko je Sean prebijao ljude koji nemaju pretjeranog doticaja s borilačkim sportovima, ali svojevoljno su sparirali s njim.

Naravno, nisu to jedine osobe s kojima Strickland sparira. Ipak se radi o UFC-ovom prvaku srednje kategorije, a prema navodima iz Xtreme Couture Gyma, Strickland je veliki ljubitelj sparinga i uistinu uživa u tome.

S obzirom da su kroz tu dvoranu prošli mnogi vrhunski borci, od Franicsa Ngannoua pa sve do Magomeda Ankalaeva i Khamzata Chimaeva, Strickland je imao priliku iskušati se s mnoštvom elitnih boraca. Stoga je vrlo zanimljivo poslušati koga je istaknuo kao najboljeg udarača s kojim je sparirao. Radi se o trenutno najboljem PFL-ovom velterašu, Sadibouu Syju.

‘‘On (Sy) bi bio prvak UFC-ove velter kategorije. Onda bih se vjerojatno morao boriti protiv njega i za pojas u srednjoj aktegoriji. Sadi je najbolji udarač s kojim sam ikad sparirao. Postoje i dokazi, svi smo vidjeli isječke njegovih nokauta. Generalno, kad spariram sa Sadijem, uvijek mi iste misli prolaze glavom: ‘Ovo je užasno, zašto te ne mogu pogoditi? Ovo je sranje‘. Reći ću vam što Sadiboua čini tako dobrim. Tip zapravo razmišlja. On kad sparira, kalkuliran je i shvaća što se događa. Da biste postali stvarno dobri borci u stojci, puno toga mora prolaziti glavom. Kad vam testiraju IQ, zapravo ispitaju koliko dobro slijedite obrasce i provjeravaju možete li predvidjeti ishod. Kad sparirate, radite iste te stvari. Stojka na visokom nivou zapravo je veliki IQ test.‘‘, objasnio je Strickland u videu koji je objavio na svom YouTube kanalu.

Sadibou Sy također je pohvalio Stricklanda. Švedski borac senegalskih korijena istaknuo je kako se nikada nije borio s protivnikom koji je sličan Stricklandu, ali unatoč tome, Sy uvijek sparira sa Stricklandom tijekom trening kampa.

‘‘Otkako sam počeo trenirati s njim, izrastao sam u puno boljeg borca nego što sam bio.‘‘, objasnio je Sy.

Sadibou Sy inače je član PFL-a još od 2017. godine, ali tek prošle godine počeo je pružati svoja najbolja izdanja. Sy je osvojio turnir u velter kategoriji, a ovaj vikend čeka ga nastup u finalu ovosezonskog turnira. Trenutno je u nizu od sedam uzastopnih pobjeda, a nekoliko tih pobjeda upisao je spektakularnim nokautima.

Uistinu je Sy izrastao u odličnog borca, ali neće mu biti lako u ovosezonskom finalu. Čeka ga meč protiv Magomeda Magomedkerimova, a Dagestanac je posljednji borac koji je porazio Syja. Magomedkerimov slavio je jednoglasnom odlukom sudaca u meču koji su odradili u osmom mjesecu 2021. godine. Bilo je to polufinale turnira u velter kategoriji, a Sy je nakon toga ušao u svoj pobjednički niz. Vidjet ćemo može li se osvetiti Magomedkerimovu.

Linker
28. travanj 2024 01:25