UFC

‘Da je Chimaev prvak, Edwards se ne bi usudio prismrditi srednjoj kategoriji. Uostalom, što je s velterom?‘

Leon Edwards

 USA TODAY NETWORK/DDP USA/PROFIMEDIA Usa Today Network/ddp Usa/profimedia
‘Rocky‘ je izrazio interes za prelaskom u višu kategoriju ako pobijedi Covingtona

Anthony Smith vjeruje da UFC-ov prvak u velter kategoriji Leon Edwards nikada ne bi razmišljao o srednjoj kategoriji da je Khamzat Chimaev prvak te divizije.

Edwards (20-3, 12-2 UFC), koji brani svoju titulu u kategoriji do 77 kilograma protiv Colbyja Covingtona (17-3, 12-3 UFC) u glavnoj borbi večeri UFC-a 296 16. prosinca, izrazio je interes za prelazak u višu kategoriju ako pobijedi, ali Smith je rekao da postoji niz kandidata u velteru koji ga čekaju i on bi se prvo trebao usredotočiti na to.

"Mislim da prvo počistiti svoju diviziju. Jako mi se sviđa Leon, veliki sam obožavatelj, ali on se borio samo protiv Kamarua Usmana u borbama za titulu. Dolazi mnogo izazivača za titulu, iduća borba je s Covingtonom, tu je i Belal Muhammad, ne smijem zaboraviti Shavkata Rakhmonova... Lista je podulja, a on bi u višu kategoriju. Što s velterom?", zapitao se Smith.

"Lionheart" je također rekao da Edwards govori samo o jurnjavi za naslovom u srednjoj kategoriji jer trenutnog prvaka Seana Stricklanda vidi kao protivnika kojeg može pobijediti bez problema, a misli da ne bi bio tako rječit i hrabar da je netko drugi na tronu.

"Naravno, on će odmah htjeti napredovati. Da je Chimaev prvak, ne znam bismo li vidjeli ‘Rockyja‘ da tako brzo želi otići u srednju kategoriju. Očito vjeruje da mu je Strickland lagan protivnik, a to stilski čini puno smisla. Možda bih i ja tako razmišljao da sam svjetski prvak, tko zna, ali ne smatram da radi dobro. Nije pošteno prema ostalima", kazao je Smith u razgovoru s Michaelom Bispingom.

Linker
30. travanj 2024 08:17