Ostalo

Sergio Pettis odlučan u svojim namjerama da zaustavi ‘Pitbulla‘: ‘Ovo bi bilo sjajno za moj rezime i karijeru!‘

Sergio Pettis (desno)

 USA TODAY NETWORK/DDP USA/PROFIMEDIA Usa Today Network/ddp Usa/profimedia
Pettis se tijekom svoje karijere u UFC-u i Bellatoru borio s konkurencijom na najvišoj razini

Prvaku bantam kategoriji Sergio Pettis sretan je što će nastaviti s jakim borbama u Bellatoru.Pettis (22-5, 9-5 Bellator) brani svoj naslov protiv prvaka u perolakoj kategoriji Patricia Freirea (35-5, 23-5 Bellator), koji će pokušati osvojiti naslov u trećoj težinskoj kategoriji u glavnoj borbi Bellatora 297 16. lipnja (šesti mjesec) u Wintrust Areni u Chicagu.

Freirea se općenito smatra najvećim Bellatorovim borcem u povijesti. Pettis se tijekom svoje karijere u UFC-u i Bellatoru borio s konkurencijom najviše razine, a dodatak "Pitbulla" u svom životopisu smatra vrlo vrijednim.

"Ako pobijedim Patricija i uspijem ga spriječiti da postane trostruki svjetski prvak, to će biti sjajno za moju karijeru i životopis. Ovdje sam kako bih se borio protiv najboljih na svijetu, a u mojih posljednjih nekoliko borbi za Bellator vidite to."

“Borim se protiv momaka koji imaju stvarno sjajne omjere. Borio sam se s Juanom Archuletom kad je imao 25-2. Borio sam se protiv (Kyojija) Horiguchija kada je imao 29-3. Sada se borim protiv Patricija ‘Pitbulla‘, 35-5. Dakle, imaju me ovdje na "smrtnoj kazni" definitivno. Stavljaju me među velike dečke i pokazujem da mogu protiv njih.”

Freire će po prvi put u karijeri spuštati kilažu za bantam kategoriju. Budući da se natjecao u muha i bantam kategoriji, Pettis zna koliko to može biti kobno i postavlja pitanje kako će to utjecati na Freirea.

"Znam kako to funkcionira jer sam i ja to radio. Nekoliko kilograma stvarno čini razliku, ali ja sam to radio kad sam bio mlađi. On ima već podosta "kilometraže" te će biti zanimljivo vidjeti kako će taj proces utjecati na njega i njegov performans u kavezu", zaključio je.

Linker
19. travanj 2024 22:07