Ostalo

Bellator će se vratiti u Japan, Scott Coker poručio: ‘Mi želimo biti dio ovoga i pomoći koliko možemo‘

Scott Coker

 Screenshot (youtube, Mma Junkie)
Na ovom eventu će premijeru doživjeti i muha kategorija

Bellator se ovog ljeta vraća u Japan na drugi zajednički promovirani događaj s Rizinom kako bi nastavio svoj "World Grand Prix" u lakoj kategoriji i krunu i inauguraciju prvaka u muha kategoriji.

Bellator X Rizin 2 održava se 30. srpnja (sedmi mjesec) u Saitama Super Areni, a glavni događaj će vidjeti četvrtfinalni okršaj grand prixa u lakoj kategoriji između bivšeg prvaka u perolakoj kategoriji AJ McKee ( 20-1, 20-1 Bellator) i bivšeg prvaka u lakoj kategoriji Patricky Freire (24-11, 15-9 Bellator).

U zajedničkom eventu, Bellator otvara vrata novoj muškoj diviziji za muškarce jer bivši prvak Bellatora i Rizina Kyoji Horiguichi (31-5 MMA, 2-2 Bellator) ima borbu protiv Makota Takahashija (16-1-1 MMA, 1-0 Bellator). Pobjednik će postati inauguracijski Bellatorov prvak u muha kategoriji.

Bellator je najavio događaj i istaknute borbe u priopćenju za javnost u subotu ujutro. Dok je prvi unakrsno promovirani događaj koji se održao na Silvestrovo sadržavao međusobne borbe između Bellatorovih i Rizinovih boraca, drugi event odstupa od tog formata.

Međutim, jedinstveni događaj će vidjeti Bellatorove borbe unutar kaveza, dok će se Rizinove borbe odvijati u ringu. Bellatorovi borci nosit će crvene i plave Bellatorove rukavice, dok će natjecatelji svjetskog grand prixa nositi bijele rukavice.

Također je najavljena borba u ženskoj muha kategoriji između Kane Watanabe i Vete Artega. Bellatorovi borci Juan Archuleta i Tofiq Musayev također će biti u akciji tijekom Rizin dijela "carda."

Predsjednik organizacije, Scott Coker, nije krio zadovoljstvo nastavkom suradnje između dvaju promocija.

"Japan je legendarno mjesto za borilačke sportove. Želimo biti dio ovoga i pomoći koliko možemo, Gledao sam PRIDE, bio sam tu dok su bili dani K-1, jednostavno legendarno", zaključio je.

Linker
19. travanj 2024 20:23