Ostalo

Šok u Parizu! Katarina Krišto imala broncu, ali ponovljena snimka poništila bod i pobjedu dodijelila predstavnici Kosova

Katarina Krišto

 LUIS ROBAYO Afp
Naša predstavnica danas je odradila pet odličnih mečeva, no nažalost, izgubila je u borbi za treće mjesto

Hrvatska džudašica Katarina Krišto poražena je u polufinalu kategorije do 63 kg na Olimpijskim igrama u Parizu od Meksikanke Prisce Awiti Alcaraz.

Meksikanka je minutu i 40 sekundi prije kraja borbe napravila wazari, a potom i ippon ostvarivši najveći uspjeh u karijeri.

Krišto je u prvoj borbi na turniru savladala predstavnicu Srednjoafričke Republike Nadiju Guimendego, a onda je zlatnim bodom slavila protiv osme džudašice svijeta i jedne od favoritkinja Japanke Mike Takaichi, dok je u četvrtfinalu porazila Koreanku Jisu Kim, također "zlatnim bodom".

Krišto je ipak imala priliku osvojiti olimpijsku medalju, susret za broncu protiv kosovske džudašice Laure Fazliu, pišu Sportske novosti.

Regularni dio borbe za treće mjesto protiv predstavnice Kosova prošao je bez bodova, tako da se išlo u ‘‘golden score‘‘. Katarina je nakon nešto više od minute došla do wazzarija, no sudac je odluku poništio. Na ponovljenoj snimci se vidjelo da je Katarina desnom rukom ipak uhvatila Fazliu za nogu, tako da je odluka regularna. Bila je to treća opomena za Krišto, te je nažalost izgubila.

Nažalost, Katarina je vidno shrvana ostala bez medalje, no, s obzirom da ima tek 22 godine, svijetla budućnost sigurno je pred njom. Danas je nanizala odlične džudašice, odradila pet vrhunskih mečeva na ovoj razini, tako da smo na nju svi ponosni.

Katarina, glavu gore!

Linker
31. srpanj 2024 15:19