Ostalo

Srpski borac ispao s Olimpijskih igara pa ‘poludio‘: ‘Sjeme vam se zatrovalo, smećari i gov*a sotonistička!‘

Nemanja Majdov i Theodoros Tselidis

 LUIS ROBAYO Afp
Nemanja Majdov nije se mogao pomiriti s ispadanjem u osmini finala olimpijskog judo turnira

Pored veličanstvenog pothvata Barbare Matić i osvajanja povijesne zlatne medalje za Hrvatsku, današnji program u judu na Olimpijskim igrama u Parizu obilježio je i jedan nesvakidašnji incident. Nemanja Majdov, jedan od najvećih favorita među judašima u kategoriji do 90 kilograma, oprostio se od olimpijskog turnira već u osmini finala, a nakon toga izrazio svoje vidno nezadovoljstvo, kako u dvorani, tako i na društvenim mrežama.

Majdov se, naime, borio s Grkom Theodorosom Tselidisom, a njegovom porazu kumovale su tri opomene rumunjske sutkinje Ioane Babiuc zbog neaktivnosti. Srbinu je takav epilog izuzetno teško pao; nakon borbe je protestirao i nervozno hodao po tatamiju, a nije se ni naklonio protivniku, što je iznimno nesportski čin, posebice ako se u obzir uzme da ga Grk pokušavao utješiti dok je on plakao.

Majdov je, po završetku borbe, svoj bijes odlučio podijeliti i na društvenim mrežama.

"Sotonistički smećari, sjeme im se sudačko zatrovalo. Diskvalificirati me nakon dvije minute i ne pružiti mi šansu da uopće pokažem bilo što... Jesu vam to te vrijednosti i taj sport i Olimpijske igre, smećari obični? To vam je sve, vratit će vam se svaka suza, gov*a sotonistička", napisao je osvajač svjetskog (2017.) i europskog (2023.) zlata na svom Instagramu pa nastavio:

"Jedino tako me i možete zaustaviti, klošari. Judo uništen i popi*an sport. Stopostotna sudačka kontrola ishoda borbe. Prođe onaj koji se hoće sagnuti i klanjati im se. E pa to od mene nećete dočekati nikada, takva medalja mi i ne treba, smećari nesretni. Četiri godine nas nabijaju, 15 kvalifikacija, šutiš da te ne oštete na Olimpijskim igrama i dođeš i opet klasika, pošalji ga kući dok se još nije ni zagrijao".

U završnom dijelu svoje objave razočarani 27-godišnjak je poručio:

"Vi novinari, nisam izgubio, nitko me nije porazio, to je malo teže za izvesti, već su me diskvalificirali na tri kazne koje su izmislili i izbacili. Nije suđeno, ne daju. Jer trenutno u ovom sportu ne osvajaju najbolji, već ti moraju sotonisti dopustiti da osvojiš. Pišam im se na sve. Za dalje ne znam, dok su ova njihova nova pravila, ja nemam i ne želim trošiti vrijeme i toliku žrtvu podnositi za ovaj sport, jer nema smisla".

Linker
12. rujan 2024 23:08