Ostalo

Što će se dogoditi ako Ngannou ili Ferreira otkažu nastup? Uskočit će najbolji hrvatski teškaš!

Stipe Drviš i Ante Delija

 Screenshot (instagram, Stipe Drviš)
Mnogi od vas vjerojatno su primijetili kako je najbolji hrvatski teškaš otputovao u Rijad

Jedan dan udaljeni smo od spektakularnog okršaja između Francisa Ngannoua i Renana Ferreire. PFL-ov event pod nazivom "Bitka divova" (‘Battle of the Giants‘) održat će se sutra navečer u Rijadu, a Ngannou i Ferreira predvodit će priredbu borbom za PFL "Superfights" pojas koji je posebno osmišljen za ovakve prigode.

Ovako veliki mečevi obično se ne organiziraju bez spremnog zamjenskog borca koji će uskočiti ako dođe do neplaniranih otkazivanja među nekim od dvojice sudionika. Još sredinom devetog mjeseca Vadim Nemkov otkrio je kako je ta uloga ponuđena upravo njemu, ali sjajni ruski teškaš nije bio najsigurniji hoće li prihvatiti status zamjene.

"Ponuđeno mi je da budem zamjenski borac za Ngannou vs. Ferreira i trenutno se pripremam za taj event, čisto u slučaju da moram uskočiti, želim biti u formi. Odradili smo pregovore, ali i dalje nisam dobio ugovor. Iskreno, umoran sam od ovolike pauze i manjka mečeva. Treniram cijelo vrijeme i održavam formu, ali teško je trenirati kada vam fali motivacije jer nemate ugovoren datum meča i protivnika. Rekli su mi da ću biti zamjenski borac, ali nisam siguran da ću se boriti. Mislim da nitko od njih dvojice neće otkazati svoj nastup.", rekao je tada Vadim Nemkov za Ushatayku i nije naročito uvjerljivo po pitanju prihvaćanje te uloge.

Nemkova naime silno muči manjak nastupa unutar organizacije otkako je došlo do spajanja Bellatora i PFL-a. Nekadašnji Bellatorov prvak poluteške kategorije, samo jedanput je nastupio otkako su se organizacije spojile u 11. mjesecu prošle godine. Taj nastup dogodio se u drugom mjesecu ove godine, na "PFL vs. Bellator" eventu. Nemkov je tada deklasirao Brunu Cappelozzu i osvojio je posebni "PFL Champion vs. Bellator Champion" Super pojas u teškoj kategoriji. Nadao se Nemkov kako će brzo dobiti priliku za nove nastupe, ali druga je polovica 10. mjeseca i on još uvijek čeka ugovaranje svog sljedećeg nastupa. Šteta, jer 32-godišnji Rus izgledao je fenomenalno u meču protiv Cappelozze i trenutno je na vrhuncu svoje karijere. Mnogi bi ga rado gledali u UFC-u gdje bi također mogao konkurirati za sam vrh, neovisno koju težinsku kategoriju bi odabrao (poluteška ili teška).

No, čini se kako je Nemkov na kraju odbio ulogu zamjenskog borca ili su mu PFL i Bellator uspjeli ugovoriti nastup na nekom od skorašnjih evenata, pa zato nije doputovao u Rijad kao zamjena. Organizatori su stoga morali pronaći novog zamjenskog borca, a izbor je pao na Antu Deliju, trenutno najboljeg hrvatskog MMA teškaša!

image

Ante Delija u Rijadu

Screenshot (instagram, Ante Delija)

Mnogi su vjerojatno uočili kako je Delija zajedno sa svojim trenerom Stipom Drvišem otputovao put Rijada, što se može uočiti putem učestalih objava na Instagramu od strane obojice. Vjerujemo da ste se pitali koja je Delijina uloga i zašto putuje u Rijad, ako nema ugovoren nastup, a odgovor leži upravo u toj ulozi zamjenskog borca.

image

Stipe Drviš (lijevo), Ante Delija (desno)

Screenshot (instagram, Ante Delija)

Dakle, ako Ngannou ili Ferreira iz nekog razloga otkažu svoj sutrašnji nastup, gledat ćemo Antu Deliju protiv nekog od tog dvojca. Naravno, šanse da netko otkaže nastup sada su zbilja minimalne, a pošto se radi o teškašima, ne postoji ni velik rizik da meč bude kompromitiran na službenom vaganju. Delija će svoju dužnost odraditi, vjerojatno zaraditi i određenu svotu novca, a zatim će iz prvih redova gledati okršaj Ngannoua i Ferreire.

Tko zna, možda po završetku meča upravo Antu predstave kao borca koji će se boriti s pobjednikom ovog meča, ali to je zasad samo nagađanje bez ikakve potvrde. U svakom slučaju lijepo je znati da Delija i dalje dobro kotira u očima PFL-ovih čelnika i tu je, pri samom vrhu njihove teške kategorije. Jedva čekamo vidjeti što slijedi za "Hodajuću Nevolju".

Linker
18. listopad 2024 08:22