Ostalo

Strahota: Dosadašnji Titan FC prvak paraliziran od posljedica ekstremnog skidanja kila!

Rudson Caliocane
 Ilustracija
Prvak američke borilačke promocije Titan FC Rudson Caliocane se bori s djelomičnom paralizom radi posljedica ekstremne dehidracije uoči meča protiv Matheusa Mendonce na priredbi 19. listopada u Brazilu. Caliocane je poražen odlukom sudaca u meču u kojem je bilo upitno hoće li uopće nastupiti s obzirom da je jedva stigao na vagu. Sada se doslovno bori za svoj život.

Nakon poraza od Mendonce, Caliocane je osjetio ogromne posljedice skidanja kilograma te je ostao paraliziran na lijevoj strani svog lica. Navodno je izgubio oko 7 kilograma samo u slanoj kupki u posljednji trenutak prije samog vaganja.

Caliocane je radi zdravstvenih posljedica odlučio napustiti i pojas u Titan promociji (ovaj je bio u Future MMA promociji) te se posvetiti oporavku. Njegov dugogodišnji menadžer Alex Davis je pokrenuo kampanju na "GoFundMe" stranici gdje možete donirati borcu novac kako bi se mogao financirati skupo liječenje.

"Primjetio sam da nije izgledao normalno. Kada je borba bila gotova, stanje se još pogoršalo, a njegov otac ga je morao nositi dok nije stigla hitna pomoć. Oni koji su iskusni su odmah znali da se ne radi o posljedicama meča, nego posljedici ekstremnog skidanja kilograma. U bolnici su liječnici to potvrdili. Nije posljedica snažnog udarca ili giljotine, nego skidanja kilograma i dehidracije", izjavio je Davis.

26-godišnji Brazilac ima 7 pobjeda i 2 poraz au profesionalnoj karijeri.

Linker
18. travanj 2024 19:29