UFC

Joaquin Buckley razočaran je izvedbom Vicentea Luquea: ‘Predao se, odmah se vidjelo da ne želi biti tamo‘

Joaquin Buckley

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Američki velteraš vjerovao je kako ga čeka težak meč protiv prekaljenog veterana

Vrlo razočaravajuć nastup pružio je Vicente Luque na prošlotjednom UFC on ESPN 54 eventu. Nekoć ponajbolji UFC-ov velteraš poražen je od strane Joaquina Buckleyja, borca koji je u taj meč ušao kao nerangirani velteraš.

Luque je izgubio tehničkim nokautom u drugoj rundi, a ono što je posebno razočaralo njegove fanove, svakako je pristup i način na koji je izgubio. Sredinom druge runde Luque je lošim pokušajem ‘‘double lega‘‘ pokušao rušiti Buckleyja, a nakon što mu pokušaj nije pošao za rukom, ‘‘Silent Assassin‘‘ prihvatio je donju poziciju u parteru.

Buckley je počeo nizati udarac za udarcem, a Vicente Luque nije pokazao previše tendencije za izvući se iz nezahvalne pozicije. Sudac ga je upozoravao da se mora aktivnije braniti, ali Luque nije reagirao i na koncu je pao gotovo bez ‘‘ispaljenog metka‘‘.

Razočaran nastupom Luquea bio je čak i sam Joaquin Buckley koji se zasigurno pripremao za osjetno teži meč i više otpora od strane prekaljenog veterana slobodne borbe.

‘‘Imam osjećaj kao da je Vicente jednostavno odustao i točka. Predao se, nije htio biti tamo prije svega. Još prije nego je borba počela, on nije htio biti tamo. Kad ste borac, možete osjetiti te stvari. Teško je objasniti, morate ući u kavez da biste shvatili. Istog trenutka kad sam ga ugledao, znao sam da ne želi biti tamo. Još kad sam ga vidio na vaganju, bilo mi je jasno.‘‘, objasnio je Buckley u MMA Houru.

Činjenica je da Vicente Luque nije isti borac nakon kolovoza (osmi mjesec) 2022. godine i poraza od Geoffa Neala. Brazilac je nakon tog meča pretrpio krvarenje u mozgu i morao je napraviti određenu pauzu prije povratka u kavez. Takve ozbiljne posljedice sigurno su i psihički utjecale na Luquea koji je nekoć bio neustrašivi ratnik unutar tog kaveza. Proteklog vikenda nije bio niti sjena takvog borca.

Linker
22. travanj 2024 02:58