Ostalo

Sylvester Stallone se emotivnim videom oprostio od kolege i prijatelja: ‘Nastavi udarati, Apollo‘

Carl Weathers i Sylvester Stallone

 UNITED ARTISTS/ENTERTAINMENT PICTURES/PROFIMEDIA United Artists/entertainment Pictures/profimedia
Carl Weathers preminuo je u 76. godini, a ostat će upamćen po ulozi u kultnim filmova o Rockyju Balboi

U četvrtak je prestalo kucati srce Carla Weathersa. Američki glumac preminuo je u snu, u 76. godini, a u široj će javnosti ostati upamćen po ulozi Apolla Creeda u kultnim filmovima o fiktivnom boksaču iz Philadelphije Rockyju Balboi.

"Duboko smo ožalošćeni jer javljamo da je Carl Weathers preminuo. Preminuo je mirno u snu u četvrtak, 1. veljače 2024. Carl je bio iznimno ljudsko biće koje je živjelo izvanredan život. Svojim doprinosom filmu, televiziji, umjetnosti i sportu ostavio je neizbrisiv trag i prepoznat je u cijelom svijetu i među generacijama. Bio je voljeni brat, otac, djed, partner i prijatelj", poručila je obitelj pokojnog glumca u priopćenju.

Weathers je rođen 14. siječnja 1948. u New Orleansu. U mladosti se bavio raznim sportovima, uključujući boks, nogomet, hrvanje i gimnastiku. Igrao je američki nogomet na Državnom sveučilištu San Diego i pomogao Aztecima da osvoje Pasadena Bowl 1969. godine. Stekao je i diplomu iz kazališne umjetnosti, ali je 1970. potpisao ugovor za Oakland Raiders kao slobodan igrač, te u dvije sezone odigrao ukupno osam utakmicu za tu momčad u NFL-u na poziciji "linebackera". Nakon ozljede napustio je sport i potpuno se posvetio glumi. Osim u prva četiri nastavka Rockyja, Weathers je glumio i u brojnim drugim filmovima, uključujući i Predatora, a uloga u seriji The Mandalorian donijela mu je i nominaciju za nagradu Primetime Emmy za najboljeg gostujućeg glumca.

Unatoč svemu, uz Weathersa će se uvijek vezati ime Apolla Creeda, a povodom njegove smrti oglasio se i sam Rocky, odnosno Sylvester Stallone, koji se od kolege i prijatelja oprostio emotivnim videozapisom.

"Danas je nevjerojatno tužan dan za mene. Tako sam rastrgan da to ne mogu ni opisati. Carl Weathers je bio sastavni dio mog života i mog uspjeha. Kada je ušao u tu sobu i kada sam ga prvi put vidio, vidio sam veličinu, ali nisam shvaćao koliko je doista velik. Nikad ne bih mogao postići uspjeh koji smo postigli s Rockyjem da nije bilo njega. Bio je briljantan, njegov glas, njegova veličina, snaga, atletske sposobnosti, i najvažnije od svega, njegovo srce i njegova duša", rekao je Stallone na rubu suza stojeći ispred velike slike koja prikazuje filmski okršaj njega i Weathersa, pa dodao: "Ovo je užasan gubitak. Stojim ovdje ispred ove slike jer je to vjerojatno posljednji trenutak koji smo proveli u ringu zajedno i nikada ga neću zaboraviti. Bio je čarobnjak. Bio sam tako sretan što sam mogao biti dio njegova života. Nastavi udarati, Apollo".

Linker
02. svibanj 2024 18:43