Ostalo

Tyson Fury iznad McGregora i Paula po zaradi, pogledajte koji borac je najviše zaradio

Conor McGregor

 Mike Stobe/Getty images/Profimedia
Conor McGregor već je godinama na vrhu liste najplaćenijih sportaša

Na listi najplaćenijih sportaša svijeta Tyson Fury ove godine rangiran je ispred McGregora i Jakea Paula, a jedini od boraca koji se nalazi ispred njega je Canelo Alvarez. Fury tako zauzima 14. mjesto na listi s ukupnom zaradom od 69 milijuna dolara, dok je Conor McGregor zasjeo na 22. mjesto s 52 milijuna dolara profita. Jake Paul zauzima 45. poziciju s 37 milijuna dolara zarade.

Tyson Fury se prošle godine borio samo jednom protiv Deontaya Wildera, dok se Conor McGregor borio dva puta protiv istog borca, Dustina Poiriera. Što se ove godine tiče, Fury je već sada zaradio minimalno 30 milijuna dolara nokautiravši Dilliana Whytea aperkatom u šestoj rundi obranivši time pojas prvaka svijeta u teškoj kategoriji. Jake Paul se borio tri puta, od kojih je dva puta pobijedio bivšeg UFC prvaka Tyrona Woodleya, a nokautirao je i bivšeg Bellatorovog prvaka i UFC borca Bena Askrena. Ukupne zarade nisu samo one od borbi, već i od udjela plaćenih prijenosa, privatnih biznisa i tako dalje. Primjerice Conor je većinu novaca zaradio od "TIDL Sport spray" i "Proper 12 whiskey". Čitavu listu najplaćenijih sportaša možete pogledati

OVDJE.

Canelo Alvarez je ove godine zasjeo na prvo mjesto od boraca, a na ukupno šesto mjesto svih sportaša svijeta sa zaradom od 89 milijuna dolara. Prošle godine borio se dvaput pobijedivši pritom Caleba Planta i Billyja Joe Saundersa. Ove godine će također uprihoditi veliki novac borbom protiv Dmitryja Bivola i GGG-a koja će se vjerojatno održati krajem godine.

Linker
15. travanj 2024 05:00