Ostalo

UFC-ov ‘matchmaker‘ podijelio što točno traži pri identificiranju mladih talenata

Mick Maynard

 Jeff Bottari/Zuffa LLC/Zuffa LLC via Getty Images
Mick Maynard, osim što uparuje borce za mečeve, ima zadaću nalaziti mlade perspektivne talente

Od Joea Silve do Seana Shelbyja i Micka Maynarda, UFC-ovi ‘matchmakeri‘ su poznati po tome što su izuzetno šutljivi, u biti im je zabranjeno da javno govore o svom radu iza kulisa.

Međutim, novi video tvrtke TKO Group Holdings, spojene tvrtke između UFC-a i WWE-a, objavljen je u srijedu, to je kratak isječak s Maynardom koji raspravlja o tome što traži u novim potencijalnim perspektivnim sportašima. Maynardov posao, osim uparivanja boraca (te dužnosti dijeli sa Shelbyjem), uključuje identificiranje nadolazećih boraca koji su vrijedni potpisivanja za UFC, Ultimate Fighter ili Contender Series promocije.

Iako ne postoji točan popis što borac treba postići da bi bio primijećen, Maynard – čija je titula potpredsjednik UFC-a za odnose s talentima - postavlja prilično jasnu putanju koja uključuje životopis s prekidima borbe, odnosno s puno nokauta i/ili ‘submissiona‘.

‘‘Postoji toliko mnogo aspekata na koje se Sean Shelby i ja zaista koncentriramo‘‘, rekao je Maynard. ‘‘Očito, morate pogledati omjer. Morate pogledati, završavaju li oni svoje borbe?‘‘

‘‘Iskreno, ako ne završavaju borbe na regionalnoj razini, ne mogu doći u najveću promociju na svijetu i završavati ljude. To je važno.‘‘

Osim što prate borce na regionalnim priredbama diljem svijeta, UFC je također počeo uzgajati talente na lokalnoj razini nakon izgradnje ‘Performance‘ instituta u Kini i u Meksiku.

UFC-ov Institut za performanse u Las Vegasu služio je kao zlatni standard za trening, pripremu, oporavak i rehabilitaciju, a sada se promocija nada rastu tog uspjeha i na međunarodnoj razini. Mladi borci su preko Instituta u mogućnosti dobiti i UFC stipendiju.

‘‘Ako pogledate razinu talenta od prije osam godina do sada, očito je da se sport nastavlja razvijati. Imamo Institut za performanse ovdje u Vegasu, jedan u Šangaju, u Kini, upravo je otvoren jedan u Meksiku‘‘, rekao je Maynard.

‘‘Ono što to radi za regiju je nevjerojatno. Bio sam upravo u onom u Mexico Cityju i bilo je puno ljudi koji su pokušavali dobiti priliku za stipendiju Instituta za performanse.‘‘

Prema Maynardu, UFC-ova stipendija zvuči slično onome što bi student mogao dobiti pohađajući fakultet. Borci dobivaju hranu, smještaj i obuku u nadi da će barem neki od njih na kraju dobiti mjesto u UFC-u.

‘‘Dobivaju stipendiju, hrane ih, smještaju ih, imaju vrhunsku obuku, imaju vrhunsku fizikalnu terapiju, vrhunske sadržaje‘‘, nastavio je Maynard. ‘‘Očito kada tražimo talente, želimo da budu najbolji borci na svijetu.‘‘

Iako profesionalni omjeri boraca i postotak završetaka svojih protivnika najviše utječu na UFC-ove ‘matchmakere‘, Maynard priznaje da postoji još jedan faktor, to su oni rijetki slučajevi kada zaista otkriju nebrušeni dijamant. To se ne događa često, ali kada se dogodi, UFC voli iskoristiti te prilike.

‘‘S vremena na vrijeme, dobijete Conora McGregora koji ima osobnost koja je van svih okvira i imate potpuno drugačiju zvijer‘‘, rekao je Maynard. ‘‘Sve te stvari zajedno uzimamo u obzir.‘‘

Linker
27. srpanj 2024 02:17