Ostalo

Ukrajinski MMA borac (26-0) koji je pobijedio Roberta Soldića sada se bori protiv ruske invazije

Yaroslav Amosov

 Screenshot (instagram, Yaroslav Amosov)
Napustio pojas prvaka i stao u obranu svoje zemlje

Još jedan poznati ukrajinski borac odlučio je stopirati svoju karijeru kako bi otišao obraniti svoju zemlju od ruske invazije. Ovaj put riječ je o MMA borcu, Bellatorovom prvaku velter kategorije Yaroslavu Amosovom. Yaroslav se trebao boriti protiv Michaela Pagea 13. svibnja (peti mjesec) na priredbi Bellator 281 u Londonu, ali sada je to otkazano.

Fascinantan podatak je taj da Amosov ima nevjerojatan "scor" od 26 pobjeda bez ijednog poraza, od kojih je čak 7 postigao unutar Bellatorove organizacije. Pobjeđivao je velika imena kao što su Douglas Lima, Logan Storley, Ed Ruth, Eric Silva i Gerald Harris.

Nakon što je svoju obitelj odveo na sigurno, Amosov se vratio u Ukrajinu kako bi se borio protiv ruske invazije. Objavio je i sliku sa svojim ratnim sunarodnjacima gdje pozira sa Bellatorovim pojasom kojeg nažalost neće tako skoro moći braniti. Do njegovog povratka organizirat će se borba za privremeni pojas, a nadamo se da ćemo ga jednog dana opet gledati u borbi za naslov, možda čak i protiv nesuđenog rivala Michaela Pagea.

Amosov je imao sjajnu Sambo karijeru prije nego je krenuo u MMA vode, gdje je bio WCSF prvak svijeta četiri puta, dok je u dva navrata bio europski ECSF prvak. Također se borio protiv Roberta Soldića 2016. godine te ga pobijedio podijeljenom odlukom sudaca osvojivši pritom upražnjeni KREP FC pojas u velter kategoriji. Taj pojas obranio je dva puta, oba puta prekidom u prvoj rundi.

Prava šteta bi bila da takav talent i potencijal ostane neiskorišten pogotovo sada kada je tek krenuo odrađivati velike mečeve.

Linker
17. travanj 2024 10:48