Ostalo

Usykova supruga oplela po ‘Kraljici cigana‘: Pogledajte kako se okomila na Tysona Furyja

Montaža Usykove supruge (lijevo); Usyk i njegova supruga Katerina (desno)

 Instagram (usyk Katerina)
Katerina Usyk također nije ostala tiha u cjelokupnoj zavrzlami između njenog supruga i Tysona Furyja

Nadali smo se da će Tyson Fury i Oleksandr Usyk uspjeti pronaći zajednički jezik u pregovorima za meč koji se trebao održati 29. travnja (četvrti mjesec) ove godine, ali do toga ipak nije došlo.

Frank Warren kao Furyjev kopromotor i jučer je smirivao situaciju te je govorio kako će se čuti još jednom s Alexom Krassyukom, Usykovim promotorom. Nadao se Warren da će njih dvojica spasiti pregovore, ali Krassyuk je sinoć potvrdio da su pregovori i službeno završili, a borbu Usyka i Furyja zasad nećemo gledati.

Tyson Fury bit će krivac u očima mnogih. ‘‘Gypsy King‘‘ konstantno je nametao nerealne uvjete, a već na raspodjeli honorara izgubio je veliku većinu simpatija javnosti. Iako je Oleksandr Usyk nositelj triju svjetskih titula i neporaženi boksač koji je nekoć bio apsolutni prvak kruzer kategorije, Fury se postavio kao puno veća zvijezda i tražio je takvu raspodjelu honorara.

Usyk je na koncu pristao da mu pripadne samo 30 posto ukupnog honorara, dok bi Fury uzeo 70 posto ‘‘kolača‘‘. Tu ipak nije bio kraj i Fury je nastavljao s novim zahtjevima, sve dok Usyk i njegov tim nisu odlučili reći da je dosta i okončali su pregovore. Testirao je Fury strpljenje ukrajinskog teškaša, a iako je Usyk davao sve od sebe da se meč za ujedinjenje titula u teškoj kategoriji ipak održi, negdje se morala postaviti granica.

Fury će se sada naći na udaru javnosti, naročito nakon što je prošle godine sličnu stvar činio i Anthonyju Joshui, a potom je boksao protiv Dereka Chisore koji je trenutno miljama daleko od elitnih boksača teške kategorije. Umjesto mečeva protiv Usyka i Joshue, Fury je u posljednja dva nastupa boksao protiv Dilliana Whytea i Dereka Chisore.

Sve to iskoristila je Usykova supruga Katerina i odlučila je putem svojih Instagram ‘‘storyja‘‘ uputiti određene provokacije u smjeru Furyja.

‘‘Ovo je borba koju fanovi ‘Belly Furyja‘ (‘belly‘ je trbušćić) čekaju. Bit će bomba‘‘, objavila je Katerina, a na fotografiji se nalazi poster za meč između Furyja i Chisore preko kojeg je napisan broj ‘‘4‘‘.

image

Instagram story Usykove supruge

Instagram (usyk Katerina)

Time Usykova supruga aludira na činjenicu da se Fury već triput borio protiv Dereka Chisore, a ne trebamo ostati iznenađeni ako taj meč ugovori i četvrti put, jer Chisora je očito jedan od rijetkih koji pristaje na sve Furyjeve ultimatume. Nije se Usykova supruga zaustavila na tome, nego je podijelila još jedan ‘‘story‘‘ kojim je Furyja označila kao ‘‘Kraljicom cigana‘‘ (‘Gypsy queen‘).

‘‘Po posljednji put. Jako je loše biti pohlepan, a najbolje tek slijedi‘‘, poruka je Katerine Usyk.

image

Instagram story Usykove supruge

Instagram (usyk Katerina)

Tyson Fury vjerojatno će biti meta brojnih provokacija u ovom stilu, ali dobra je stvar što je pred njim i Usykom još nekoliko godina boksačke karijere, te nije isključeno da se njihov meč ipak održi. Naročito ako obojica nastave upisivati pobjede.

Linker
17. travanj 2024 06:18