Ostalo

Vadim Nemkov ušutkao Andersona i zadržao titulu u finalu ‘grand prix‘ turnira

Vadim Nemkov

 Px Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Upisao veliku pobjedu nakon što je skoro bio poražen u travnju ove godine

Grand Prix turnir u poluteškoj kategoriji konačno je dobio svojeg pobjednika; Vadim Nemkov nakon velikog revanša uspio je pobijediti bivšeg UFC borca Coreya Andersona i time obraniti pojas prvaka poluteške kategorije.

Pobjedu je upisao jednoglasnom sudačkom odlukom (48–47, 49–46, 49–46) nakon pet rundi. Ovoga puta Nemkov je kroz svih pet rundi vješto koristio svoje hrvačke tehnike, neutralizirajući pritom sve Andersonove pokušaje rušenja, a pritom vrhunski odrađujući borbu na nogama.

Iako je Nemkov u kasnijim rundama djelovao dosta umornije, a Corey svježije, i dalje je uspijevao neutralizirati Andersonove pokušaje rušenja. Iduća obrana titule očekuje se protiv Yoela Romera koji je trenutno u nizu od dvije uzastopne pobjede.

Prisjetimo se, njihova prva borba koja se održala 15. travnja (4.mjesec) završila je bez pobjednika kontroverznom završnicom nakon slučajnog sudara glavama Coreya Andersona i Vadima Nemkova nekoliko sekundi prije isteka treće runde (4:53). Corey Anderson je bio na gornjoj poziciji u polu gardu i prilikom pokušaja udarca lijevim laktom svom težinom je pao na Rusa uslijed čega je uslijedio nenamjerni udarac glavom o glavu na kojeg su se požalila oba borca.

Naknadnim pregledom ustanovljeno je da je posjekotina na Nemkovom čelu prilično duboka i to je u konačnici bilo dovoljno da sudac prekine borbu. Budući da je udarac glavom od strane Coreyja proglašen slučajnim, sudac Frank Trigg proglasio je borbu "no contest". S obzirom na to da 3 od ukupno 5 rundi nisu dovršenenije se mogla donijeti odluka o pobjedniku na temelju 3 runde.

Vjerojatno su mnogi očekivali da će revanš izgledati slično te da će ga Corey izdominirati, no Nemkov se ovoga puta puno bolje pripremio i pokazao zašto je prvak poluteške kategorije. Ovoga puta pokušaji rušenja nisu prolazili, a Nemkov se i u stojci pokazao kao bolji borac. Rus je put do finala Grand Prix turnira započeo prije godinu i pol dana kada je u četvrtfinalu pobijedio Phil Davisa, da bi pola godine nakon toga u polufinalu kimurom savladao Juliusa Anglickasa.

Izdvojiti još možemo i dominantnu pobjedu Usmana Nurmagomedova, koji je nakon pet rundi ostao neporažen (16-0) i osvojio titulu lake kategorije protiv Patrickyja Freire. Rezultate čitave sinoćnje priredbe pogledajte u nastavku članka.

Bellator 288 rezultati

Vadim Nemkov def. Corey Anderson via jednoglasna sudačka odluka (48-47, 49-46, 49-46)

Usman Nurmagomedov def. Patricky Freire via jednoglasna sudačka odluka (50-45, 50-44, 50-44)

Timur Khizriev def. Daniel Weichel via jednoglasna sudačka odluka (29-28, 30-27, 30-27)

Daniel James def. Tyrell Fortune via TKO (laktovi) – R2, 0:27

Levan Chokheli def. Roman Faraldo via jednoglasna sudačka odluka (29-27, 29-27, 29-27)

Imamshafi Aliev def. Sean Fallon via TKO (prekid doktora) – R1, 3:20

Killys Mota def. Jairo Pacheco via jednoglasna sudačka odluka (30-27, 30-27, 30-27)

Archie Colgan def. Jesse Hannam via TKO (udarci) – Round 1, 0:50

Sullivan Cauley def. Jay Radick via KO (udarci) – R1, 1:01

Jordan Newman def. Jayden Taulker via ‘submission‘ (stražnje gušenje) – R2, 3:20

Laird Anderson def. Rob Fenicle via TKO (udarci) – R2, 2:28

Isaiah Hokit def. Matias Nader via TKO (udarci) – R2, 3:48

Wladmir Gouvea def. Kory Moegenburg via TKO (udarci) – R2, 1:46

Linker
26. travanj 2024 07:13