Ostalo

Veliki PFL-ov i Bellatorov event već je ostao bez jednog velikog meča; Jason Jackson brzo je dobio zamjenskog protivnika

Jason Jackson

 Image of Sport/ddp USA/Profimedia
PFL vs. Bellator event neće nam ponuditi obračun prvaka u velter kategoriji

PFL je prije nekoliko dana najavio kako ćemo 24. veljače (2. mjesec) gledati spektakularni event pod nazivom ‘‘PFL vs. Bellator‘‘. Koncept je baziran na uparivanju PFL-ovih prošlosezonskih osvajača turnira s Bellatorovim prvacima, nešto što su najavili nakon spajanja s Bellatorom.

Tako nas čeka nekoliko fantastičnih obračuna. Renan Ferreira i Ryan Bader predvodit će priredbu okršajem u teškoj kategoriji, a zanimljiv će biti i meč između Johnnyja Eblena i Impe Kasanganayja. Jesus Pinedo kao osvajač PFL-ovog turnira u perolakoj kategoriji borit će se protiv Patricija ‘‘Pitbulla‘‘ Freirea, Bellatorovog prvaka perolake kategorije.

Na ‘‘fight cardu‘‘ će se naći i borci koji nisu prvaci unutar neke od ovih dvaju organizacija, ali nažalost, već smo ostali bez jednog jako zanimljivog meča. Borba prvaka u velter kategoriji po mnogima je trebala biti jedna od najzanimljivijih borbi na ovom eventu, ali Magomed Magomedkerimov (35-6-0) otkazao je svoj nastup u meču protiv Jasona Jacksona (17-4-0), Bellatorovog prvaka velter kategorije.

Samo nekoliko dana nakon potvrde održavanja eventa, Magomedkerimov obavijestio je organizatore kako neće moći nastupiti zbog ozljede. Magomedkerimov inače je u nizu od šest uzastopnih pobjeda, dok je Jackson porazio posljednjih sedam protivnika. Posebno je Jackson oduševio u 11. mjesecu prošle godine porazivši Yaroslava Amosova nokautom u trećoj rundi borbe.

Sreća u nesreći jest da su organizatori brzo pronašli zamjenu za Magomedkerimova. Ray Cooper III (25-9-0) uskočit će umjesto Dagestanca, a radi se o dvostrukom osvajaču PFL-ovog turnira. Cooper je turnir osvajao 2019. i 2021. godine, ali u posljednja tri nastupa upisao je dva poraza. Gledali smo ga krajem 2023. godine u meču protiv Dereka Brunsona, ali Cooper je taj meč izgubio uvjerljivo na bodove (30-25 x2, 30-27).

Ipak, Cooper se može pohvaliti da je upravo on posljednji borac koji je porazio Magomedkerimova, a u svom rezimeu pobjeda ima nekoliko zvučnih imena poput Roryja MacDonalda, Chrisa Curtisa, Jakea Shieldsa itd.

Nadamo se da event neće biti pogođen dodatnim otkazivanjima.

Linker
23. travanj 2024 00:29