Ostalo

(VIDEO) Anatoliy Malykhin novim opakim nokautom osvojio ONE-ovu privremenu titulu teške kategorije

Malikhin vs. Grishenko

 screenshot (YouTube, ONE)
Fantastični Rus protiv Kirilla Grishenka nastavio je svoju strašnu seriju

ONE Championship dobio je privremenog MMA prvaka teške kategorije i to nakon susreta dva do sada neporažena sjajna borca. Onaj koji ostaje neporažen, ali i sa spomenutim ONE interim pojasom u svom vlasništvu je Anatoliy Malikhin, koji je došao do svoje desete pobjede iz jednako toliko mečeva, a sve ih je ostvario prekidom.

Očekivalo se da bi 13 centimetara viši Grishenko trebao biti onaj koji će tražiti distancu te kako će pokušati s nje kontrolirati odvijanja u borbi. Malikhinu to ipak nije predstavljalo problem pa je već na početku pogodio nekoliko udaraca na račun svoje brzine i eksplozivnosti. Nastavilo se tako do sredine prve runde, kad Malikhin jedan boksački napad završava rušenjem i dolazi u gornju poziciju. Nju je nanoseći štetu kontrolirao do kraja runde.

Nastavio je Rus gdje je stao i njegov bjeloruski protivnik vrlo brzo nakon početka druge runde je uzdrman. Oporavio se i vratio u borbu, a Malikhin nastavlja strpljivo onako kako je do tada radio. Svako malo vidjeli smo neki napad i razmjenu iz koje bi izlazio kao pobjednik. Jedan od tih napada vidjeli smo i ulaskom u posljednjih minutu i pol runde. Napao je Malikhin desnim krošeom koji je Grishenko eskivirao, no odmah je povezao još jedan, a taj je sjeo točno na bradu. Nije u njemu bilo snage koliko bi bilo u prvom udarcu, no dovoljno da Bjelorus završi bez svijesti na podu, a sudac uskoči i prekine borbe bez potrebe za daljnjom štetom.

34-godišnji Malikhin trenutno je na profesionalnom omjeru 10-0, gdje je sedam pobjeda upisao nokautom, a tri prisiljavanjem na predaju. Njega bi sad trebao čekati sudar s ONE prvakom, Arjanom Bhullarom, koji je trenutno ozlijeđen. Nakon ovoga što smo vidjeti, mislim da možemo Malikhina protiv bivšeg UFC borca bez pardona smatrati favoritom. Na njemu je da svoj privremeni pojas pretvori u onaj pravi.

Linker
14. svibanj 2024 19:04