Ostalo

(VIDEO) Antun Račić uspješno odradio vaganje uoči velikog revanša; Sutra ga čeka nastup na povijesnom eventu!

Antun Račić (lijevo) i Max Coga (desno)

 Screenshot (youtube, Oktagon Mma)
Jedan od najboljih hrvatskih MMA boraca u subotu navečer nastupit će na eventu koji će biti upisan u povijesne knjige ovog sporta

Sutra je na rasporedu povijesni event u režiji Oktagon MMA organizacije. "Bigger Than Ever", u prijevodu na hrvatski jezik "Veći nego ikad" naziv je koji nosi Oktagon 62 event. Postoji razlog zašto Oktagon na takav način najavljuje svoju priredbu u Frankfurtu.

Naime, češko-slovačka MMA organizacija ovaj event održati će na Deutsche Bank Park stadionu u Frankfurtu. Predviđa se oko 59 tisuća gledatelja, a nije isključeno da brojka dosegne i nevjerojatnih 60 tisuća. Oktagon se nada obaranju rekorda kad je u pitanju broj gledatelja na europskom MMA eventu. Trenutni rekorder je KSW čiji je KSW 39 event okupio 57776 gledatelja.

Oktagon iz godine u godinu ubrzano raste, a posebno su utjecajni na njemačkom tržištu. Ambicija da napune ovako velik stadion dokaz je njihovog rasta i kvalitetnog rada, a naravno da im treba dobar "fight card" kako bi uspjeli u svome naumu. Dva legendarna njemačka borca predvodit će priredbu. Christian Eckerlin (16-6-0) i Christian Jungwirth (15-8-0) ukrstit će rukavice pred 60-ak tisuća gledatelja u Frankfurtu. Obojica su etablirani borci pod okriljem Oktagon MMA organizacije, ljubimci su njemačke publike, a pobjednik borbe bit će nagrađen pojasom "Kralja Njemačke". Oktagon je uveo ovaj pojas posebno za ovu prigodu i sigurni smo kako taj pojas dodatno motivira Eckerlina i Jungwirtha.

Prije nego Eckerlin i Jungwirth kroče u kavez gledat ćemo okršaj Patrika Kincla i Kerima Engizek. Kincl je prvak Oktagonove srednje kategorije i jedan od najboljih europskih boraca u srednjoj kategoriji. Čeh je u posljednjih deset nastupa upisao čak devet pobjeda, a poražen je samo 2021. godine u okršaju s Robertom Soldićem. "Robocop" ga je nokautirao u trećoj rundi, a borba se odvila na KSW 63 eventu.

Kincl će protiv Engizeka tražiti četvrtu obranu pojasa u srednjoj kategoriji, a opasni Turčin ulazi u ovaj meč nakon 13 uzastopnih pobjeda. Gorčinu poraza nije osjetio još od 2014. godine i bit će ovo sjajan izazov za obojicu. Engizek bi pobjedom nad Kinclom napravio dodatni iskorak i potencijalno bi privukao pažnju velikih svjetskih organizacija, dok bi Kincl novom pobjedom samo potvrdio da je jedan od najboljih srednjaša u Europi.

Naš će ipak najviše zanimati okršaj neposredno prije meča između Kincla i Engizek. U kavez će kročiti još jedan legendarni njemački borac, Max Coga (26-8-1). Tijekom današnjeg vaganja, komentator je rekao kako je Cogin debi u Oktagonu jedan od najvećih i najuzbudljivijih debija u ovoj organizaciji. Iskusni njemački borac koji se borio po cijelom svijetu i u brojnim velikim organizacijama odradit će svoj prvi nastup u Oktagonu, ali mi ćemo se nadati njegovom porazu.

Naime, na suprotnoj strani kaveza naći će se Antun Račić. Legendarni "Killer" (27-11-1) odradit će svoj drugi nastup u Oktagonu, nakon što je prošle godine porazio Nuna Costu. Bivši KSW-ov prvak bantam kategorije zapravo će se pokušati osvetiti Maxu Cogi koji ga je porazio sada već davne 2013. godine. Više od 11 godina prošlo je od tog meča u Wuppertalu (Njemačka), a Račić je hrabro prihvatio ovaj revanš.

Zašto hrabro? Zato što je borba ugovorena u lakoj kategoriji, a Račić inače nastupa u bantamu. Max Coga drastično je fizički veći od Dubrovčanina, ali Račić nikada nije bio borac koji bježi od najtežih izazova. Osim prednosti u fizičkoj veličini, Coga će uživati veliku podršku navijača. "Mad" Max je rođen i odrastao u Frankfurtu, dakle sutra nastupa u svom rodnom gradu. Bez obzira na sve, 34-godišnji Račić dugi niz godina potvrđuje svoju klasu na jako visokoj razini i nadamo se da će utišati prepuni Deutsche Bank Park pobjedom nad njihovim domaćim dečkom.

Račić i Coga uspješno su odradili vaganje, a zanimljivo je da se Račić pojavio čak blago teži od Coge. "Killeru" je vaga pokazala 70,8 kg, dok je Coga težio 70,7 kilograma. Naravno, Max Coga sigurno je skidao puno više kilograma nego Račić i sutra će u kavezu biti teži od hrvatskog borca.

Oktagon 62 na rasporedu je sutra (12.10.) s početkom u 17:00 sati, a meč između Račića i Coge osmi je po redu. Dakle, Račića u kavezu očekujemo iza 21 sat. Snimku ceremonijalnog vaganja i posljednjih sučeljavanja pogledajte u videu ispod teksta.

Linker
12. listopad 2024 22:30