Ostalo

(VIDEO) ‘Bigfoot‘ Silva konačno okončao MMA karijeru: 12. poraz zaredom potaknuo ga je na povlačenje

Antonio Bigfoot Silva

 Donat Sorokin/TASS/Profimedia
Legendarni brazilski MMA borac dobrano je narušio svoj ugled kroz posljednjih nekoliko godina

Koliko puta smo samo svjedočili slučajevima boraca koji ne znaju kada je dosta ili jednostavno ne žele okončati svoju borilačku karijeru. Jedan od najboljih primjera definitivno je Antonio ‘‘Bigfoot‘‘ Silva, legendarni brazilski MMA borac.

43-godišnji ‘‘Bigfoot‘‘ posljednjih nekoliko godina proveo je u rasprodaji svog ugleda diljem svijeta. Osam MMA poraza, dva poraza u kickboksu, jedan u profesionalnom boksu i jedan u boksu bez rukavica. To je učinak Antonija Silve od kolovoza (osmi mjesec) 2015. godine i njegove posljednje pobjede.

Dobar dio tih poraza ‘‘Bigfoot‘‘ je upisao teškim nokautima, a čini se da je odlučio definitivno zaključiti karijeru nakon poraza koji je upisao proteklog vikenda. Silva je nastupio na Kingdom Fighting 1 eventu u francuskom Grenobleu, a protivnik mu je bio podosta nepoznati Salim El Ouassaidi (5-1-0).

Marokanac je zapravo na početku svoje profesionalne MMA karijere, ali njegovi zastupnici vjerojatno su prepoznali dobru priliku u meču protiv legendarnog ‘‘Bigfoota‘‘. Brazilac je godinama lak plijen, ali pobjeda nad njim dobro izgleda u rezimeu. El Ouassaidi nije uspio nokautirati Silvu, ali do pobjede je došao jednoglasnom odlukom sudaca.

Neposredno nakon meča, Silva je napravio ono što je odavno trebao učiniti. Svukao je rukavice sa svojih ruku i položio ih je na sredinu kaveza. Nešto kasnije Silva je putem društvenih mreža istaknuo kako je ‘‘100 posto‘‘ gotov s MMA karijerom. ‘‘Bigfoot‘‘ se oglasio i putem Instagram ‘‘livea‘‘ u kojem je pojasnio svoje povlačenje.

‘‘Borba je upravo završila i hvala Bogu, bio je to odličan meč. Odradili smo tri runde, a ja sam vrlo sretan. Borio sam se protiv 25-godišnjaka, a meni su 43 godine u mom posljednjem meču. Jako sam sretan. Obojica smo pokušavali doći do nokauta kroz cijeli meč, a nakon meča odlučio sam se umiroviti. Sve ima svoj početak i kraj, a ja sam prezadovoljan. Profesionalni sportaši nikada ne žele završiti karijeru, čak niti u nogometu ili odbojci. Ali sve ima svoj rok trajanja, a ja sam se ovime bavio 19 godina.‘‘ objasnio je Silva.

Naravno, ovo ne mora značiti da se Silva neće vrlo skoro vratiti u borilište. Brazilac je naglasio da se povlači iz MMA-a, ali nastupi u nekim drugim borilačkim sportovima nisu mu strani. Također, krajem prošle godine Silva je već objavio svoje povlačenje iz MMA-a, ali ipak je odradio meč proteklog vikenda u Francuskoj.

Porazi mu odavno ne predstavljaju velik problem i nije isključeno da ga još koji put gledamo unutar kaveza ili ringa. Dojam je da bi za njegovo zdravlje bilo najbolje da ipak izbjegava nastupe u kontaktnim sportovima, ali na kraju krajeva, njegov je život i njegove su odluke.

Linker
24. travanj 2024 06:58