UFC

Jon Anik želi da se legendarna teškaška borba uvrsti u Kuću slavnih UFC-a: ‘Jedna od najboljih borbi u povijesti oragnizacije!‘

Jon Anik

 LOUIS GRASSE/PXIMAGES/ICON SPORTSWIRE/NEWSCOM/PROFIMEDIA Louis Grasse/pximages/icon Sportswire/newscom/profimedia
Ipak nije siguran hoće li se čelnici organizacije složiti s njim

Jon Anik volio bi vidjeti da se nezaboravni rat teškaša uvrsti u UFC Kuću slavnih. U petak će UFC uvrstiti osmi okršaj u "borbeno krilo" svoje Kuće slavnih, a riječ je o vjerojatno najboljoj borbi svih vremena: Robbie Lawler protiv Roryja MacDonalda na UFC-u 189 2015. godine.

Kada su ga pitali koju bi sljedeću borbu uključio, Anik je odabrao borbu Marka Hunta protiv Antonia Silve, koja je predvodila UFC Fight Night u Brisbaneu u Australiji 2013. godine. Hunt je dobio revanš tehničkim nokautom u prvoj rundi na UFC-u 193 nakon nešto manje od dvije godine.

“Glavna borba: Mark Hunt, Antonio ‘Bigfoot‘ Silva na rođendan Larryja Birda, 7. prosinca (12. mjesec) 2013. godine. Brisbane, Australija. Jedna od najvećih borbi u teškoj kategoriji u povijesti UFC-a. To je bilo ujutro u Australiji i sjećam se da smo ja i Kenny Florian rekli jedno drugome dok smo izlazili iz te arene, kupajući se na suncu u Brisbaneu: ‘Čovječe, nadam se da će ljudi u SAD-u gledaju ovo.‘”

Anik nije siguran hoće li se UFC složiti s njim zbog Huntovih nesuglasica s promocijom. Hunt je podnio tužbu protiv UFC-a u siječnju (prvi mjesec) 2017. godine, tvrdeći da je tvrtka znala da Brock Lesnar uzima lijekove za poboljšanje performansi prije njihove borbe u srpnju (sedmi mjesec) 2016. godine. Lesnar je pobijedio, ali ta pobjeda mu je poništena kada je pao na doping testu. Godine 2019. država Nevada presudila je u korist UFC-a po svim točkama.

"Ponekad ne znate kako stvari stoje kad pričamo o pojedinim sportašima, ali Mark Hunt i UFC očito imaju svojih problema. Ipak, ako se mene pita, kad bih mogao uvrstiti bilo koju borbu koju sam radio u ‘Kuću slavnih‘, to bi bila ta borba ili ‘main event‘: Matt Brown protiv Erika Silve, Cincinnati, 2014. godina", zaključio je Anik.

Linker
24. travanj 2024 09:10