Ostalo

(VIDEO) Bivša UFC-ova zvijezda brutalno uspavana možda i najluđim nokautom ikada!

Gallon vs. Pearson
 screenshot
Nedavno umirovljena UFC-ova britanska borilačka ikona, Ross Pearson, ponovno nastupa. No, nakon onoga što se dogodilo jučer u Londonu, 'The Real Deal' će se propitati koliko je povratak bio pametna odluka. On je doživio poraz nokautom od Davyja Gallona i to na spektakularan način. Gallon je automatski postao kandidat za vlasnika najboljeg nokauta godine, dok je Pearson doživio vjerojatno najgadniji poraz u karijeri. Pogledajte!

Pearson se profesionalnim borbama vratio samo sedam i pol mjeseci nakon umirovljena u UFC-ovom kavezu i odlaska u profesionalni boks gdje je debitirao pobjedom. Nije mogao odbiti poziv za nastup na prvoj priredbi Probellum promocije, no na kraju se pokazalo kako mu je to zapravo bila jedna od lošijih odluka u karijeri, ako ne i najlošija. Lako je shvatiti kako je Pearson htio završiti karijeru s pobjedom, budući da je otišao uz niz od dva poraza i sa šest poraza u posljednjih sedam borbi, no izgledao je kao da jednostavno nije spreman za borbu.

Njegov protivnik, Davy Gallon, apsolutno je iskoristio priliku što protiv sebe ima poznato ime u MMA svijetu, no vjerojatno niti on nije sanjao kako će ga savladati nokautom koji će iduće jutro preplaviti svijet i sve najpoznatije borilačke medije te profile na društvenim mrežama. Jednu pomalo pasivnu i izjednačenu borbu, u kojoj je Pearson ipak bio konkretniji borac, Gallon je završio pola minute prije kraja. Potez koji je izveo dolazi iz capoeire i zapravo rijetko kad može imati efekta u pravoj MMA borbi. No, ovog puta je Gallon tim udarcem pogodio Pearsona čiji je pad samo dodatno uljepšao (osim ako ste Pearsonov fan) cijeli dojam. Među onima koji su podijelili ovaj nokaut nalazi se i najpoznatiji svjetski MMA novinar, Ariel Helwani.

30-godišnji Gallon dolazi iz Francuske i ovom pobjedom prekinuo je niz od dva poraza te svoj omjer doveo na 17-7. U dosadašnjoj karijeri nastupao je većinom po europskim promocijama, u posljednje vrijeme prije svega u Poljskoj. Ovakav potez mogao bi mu donijeti poziv neke veće promocije, možda čak i na svjetskoj razini.

Cijela priredba se uživo prenosila putem Youtube kanala iFL TV i možete ju pogledati u videu ispod teksta. Borba Pearsona i Gallona počinje na 3:32:00, dok nokaut u "real timeu" te nakon toga iz više kuteva možete pogledati na 3:49:55.

Linker
10. svibanj 2024 02:37