Ostalo

(VIDEO) Bivši Chelseajev vratar pobijedio UFC veterana i poslao poruku: ‘Tko je sada ‘underdog‘?‘

Ricardo Prasel

 Screenshot(Youtube, Ksw)
Svojevremeno ga je pobijedio naš ponajbolji MMA borac Ante Delija

Bivši Chelseajev vratar Ricardo Prasel upisao je najveću pobjedu u svojoj dosadašnjoj MMA karijeri prisilivši na predaju UFC-ovog veterana Daniela Omielanczuka na KSW 70 eventu. Prasel, kojemu je trenutno 31 godina, nogometom se počeo baviti kada je imao samo pet godina, a kao tinejdžer potpisao je za Atletico Paranaense. Nakon što je prešao u Joinville EC i CA Juventus, s 18 godina potpisao je Chelsea. Za njih je igrao tek nekoliko mjeseci prije nego li je prebačen u Belgiju da igra za RFC Liege. U ranim 20-ima ozljeda kuka ga je udaljila od nogometa i Prasel se nakon toga počeo baviti jiu jitsom.

Ricardo Prasel u svojoj MMA karijeri do sada je odradio 16 borbi, a slavio je u 13 navrata. Bio je neporažen u prvih osam nastupa, a tada ga je dočekao naš Ante Delija koji je ipak bio preveliki zalogaj za mladog Brazilca. U svojem subotnjem nastupu za KSW upisao je svoju najveću pobjedu do sada prisilivši Daniela Omielańczuka na predaju u prvoj rundi. Nakon velike pobjede poslao je poruku cijeloj diviziji i naglasio da želi borbu za pojas.

"Tko je sada 'underdog'? Nisam ja 'underdog', moje ime je Ricardo Prasel. Sada želim priliku za pojas, to je moj san. Imam dvije velike pobjede za redom protiv dobrih boraca."

Kasnije je za MMA Fighting prokomentirao svoj uspjeh u nogometu i MMA-u.

"Iako je kratko trajalo, igranje za Chelsea i upoznavanje toliko nogometnih zvijezda je bilo ostvarenje snova za mene. Ali borbe mi sada pružaju jednako zadovoljstvo kao igranje za Chelsea. Vidio sam svijeta kroz oba sporta." - zaključio je Brazilac.

Linker
19. travanj 2024 10:08