Ostalo

(VIDEO) Bivši vojnik Specijalnih snaga postao je MMA borkinja, uskoro izlazi dokumentarac o njemu

Alana McLaughlin

 marca.com
Redatelji i producenti ovog filma tvrde da im je cilj ‘‘slaviti različitosti‘‘

Fuse Media je vrlo hrabro zakoračio u svijet filma s najavom kinopremijere dokumentarnog filma ‘‘Unfightable‘‘, originalnog dokumentarca. Ovaj dokumentarac donosi priču Alane McLaughlin, bivšeg pripadnika Specijalnih snaga američke vojske i transrodne sportašice koja nastoji ‘‘povratiti kontrolu‘‘ nad svojim životom natječući se u MMA-u.

Premijera ovog dokumentarnog filma bi trebala biti u New Yorku u Village East Theateru 13. rujna, nakon čega slijedi prikazivanje u Los Angelesu.

Alana McLaughlin je 2021. godine dospjela na naslovnice kada je pobijedila u svojoj prvoj borbi protiv borkinje Celine Provost. Malo je reći da nije iznenađenje kako je McLaughlinina pobjeda izazvala brojne kritike i rasprave. Nakon odlaska iz vojske, počela je trenirati MMA samo godinu dana prije svoje prve borbe.

Miguel Roggero, predsjednik i izvršni direktor Fuse Medije, naglasio je važnost McLaughlinine priče, izjavivši: "Priča Alane McLaughlin odražava pravu misiju Fuse Media: slavljenje različitosti i inkluzije te glasno podržavanje i potvrđivanje svakog pojedinca u razumijevanju njegovog pravog identiteta."

MMA je sport u kojemu je fizička snaga jedan od ključnih elemenata. Možda bi bilo dobro pitati ljude iz Fuse Medije zašto se zanemaruju biološke činjenice? Zašto ima puno slučajeva gdje se bivši muškarci žele natjecati u ženskoj konkurenciji, ali malo slučajeva gdje se bivše žene žele natjecati u muškoj konkurenciji? Kakvo je to ‘‘slavlje različitosti‘‘ kada se ne prepoznaju osnovne biološke različitosti između muškaraca i žena? Gdje tu ima imalo smisla?

Je li svijet totalno poludio?

Linker
12. rujan 2024 11:32