Ostalo

(VIDEO) BJJ majstor rodom iz Bosne i Hercegovine spriječio je pokušaj pljačke u Chicagu

Idriz Redžović

 Twitter (vechtsport Info)
Idriz Redžović ime i prezime je muškarca koji je vrhunski odradio ovaj posao

Zanimljiva situacija i snimka dolaze iz Chicaga. Naime, muškarac imena Idriz Redžović priskrbio si je epitet ‘‘heroja‘‘ zbog svog djela kojim je spriječio nasilnog muškarca u pokušaju krađe.

Lopov je u jednoj samoposlužnoj trgovini pokušao otuđiti namirnice i napustiti trgovinu bez da ih plati. Jedan od službenika te trgovine pokušao ga je zaustaviti, ali pritom je fizički napadnut. Srećom, Redžović se našao na mjestu događaja i lakoćom je neutralizirao napadača.

‘‘Došao sam tamo i oborio sam ga na tlo. Kontrolirao sam mu ruke tako da budemo obojica sigurni. Nisam sjedio na njemu. Podigao sam nogu i nisam se oslanjao težinom na njega.‘‘, objasnio je Redžović za CBS Chicago time demantirajući da je onemogućio osobi da dođe do zraka.

Idriz Redžović inače je instruktor brazilskog jiu-jitsua. Rodom je iz Bosne i Hercegovine, ali je odrastao i živi u Chicagu. Nositelj je crnog BJJ pojasa i nije imao problema sa savladavanjem muškarca koji je pokušao opljačkati trgovinu.

‘‘Osjećao sam da je moja ljudska dužnost pomoći drugoj osobi koja je u opasnosti. Moglo je završiti na dva načina. Zaposlenik ga je također mogao srušiti i prebiti‘‘, rekao je Redžović kojemu su BJJ vještine pomogle da zadrži muškarca sve do dolaska policije, a da ga pritom ne ozlijedi. Christopher Cruz ime je 30-godišnjaka koji je netom poslije priveden, a Redžović se nada kako će spomenuti muškarac izvući nekakvu pouku iz svega toga.

‘‘Ako vidi sve ovo, možda mu to bude poziv na radikalne promjene u životu.‘‘, dodao je Idriz.

Redžović je u videu objasnio kako je Cruz napao zaposlenika i da je nakon toga morao uskočiti. Nadzorne kamere potvrđuju njegove navode i što se može reći, osim čestitati Idrizu na sjajno obavljenom poslu prilikom kojeg nitko nije nepotrebno nastradao.

U nešto duljoj snimci koja traje 15 minuta i koju je Redžović objavio na svome Instagram profilu, može se čuti kompletan razgovor koji je Idriz obavio s pljačkašem.

‘‘Moj otac je preminuo dok sam bio malo dijete. I ja sam imao teško djetinjstvo, ali nisam tražio izlike.‘‘, jedna je od Idrizovih lekcija za ovog muškarca. Kompletan video možete pogledati pri dnu teksta.

Linker
18. lipanj 2024 09:46