Regija

Sjajna vijest za ljubitelje BJJ-a: Legendarni Royce Gracie održat će seminar u Bosni i Hercegovini!

Royce Gracie (lijevo) i Idriz Redžović (desno)

 Instagram (inside Bosnia I Supreme Jiu Jitsu Chicago)
Osvajač prvog UFC-ovog turnira dijelit će svoje znanje u Sarajevu

Ime Roycea Gracieja ima posebnu važnost u svijetu borilačkih sportova. Radi se o jednom od najpoznatijih BJJ majstora iz slavne obitelji Gracie, ali njegova ostavština u MMA-u također je nešto posebno.

Royce je osvajač povijesnog prvog UFC-ovog turnira (UFC 1), a šira svjetska borilačka javnost tada je upoznala snagu brazilskog jiu-jitsua. Gracie je ‘‘submissionima‘‘ porazio svu trojicu svojih protivnika na tom turniru i lakoćom je došao do statusa pobjednika.

Osvojio je Gracie UFC 2 i UFC 4 turnire, a karijeru je okončao upisavši 15 pobjeda, dva poraza i tri remija. Radi se o istinskom pioniru i velikanu MMA-a, a sjajna je vijest da takva legenda uskoro dolazi u Bosnu i Hercegovinu.

Naime, Royce Gracie u petom mjesecu ove godine sudjelovat će na šestodnevnom BJJ trening kampu. Idriz Redžović, vlasnik BJJ akademije Supreme koja je stacionirana u Chicagu, organizator je ovog trening kampa.

Redžović je rodom iz Bosne i Hercegovine, nositelj je crnog BJJ pojasa, ali dugi niz godina živi i trenira u SAD-u. Trening kamp održat će se u periodu od 12. do 18. svibnja (peti mjesec). Redžović se nada dolasku ljubitelja BJJ-a iz raznih država i dijelova svijeta, ali priprema i pravu poslasticu za ljubitelje Roycea Gracieja.

Royce će 17. svibnja (peti mjesec) u sklopu kampa održati seminar. Sarajevo će biti grad domaćin, a seminar će se održati u Hotelu Malak Regency. Ne sumnjamo da će dolazak Roycea Gracieja privući velik interes zaljubljenika u BJJ.

Idriz Redžović poznat je po junačkom činu

Kad je u pitanju Idriz Redžović, o njemu smo vam pisali sredinom 2022. godine. Majstor BJJ-a tada je privukao pažnju medija zbog herojskog čina u Chicagu, unutar jedne samoposlužne trgovine.

Redžović je tada spriječio lopova u pokušaju pljačke, a reagirao je nakon što je lopov fizički napao radnika trgovine koji je pokušavao spriječiti lopova u pokušaju pljačke. Redžović je lakoćom neutralizirao napadača.

‘‘Došao sam tamo i oborio sam ga na tlo. Kontrolirao sam mu ruke tako da budemo obojica sigurni. Nisam sjedio na njemu. Podigao sam nogu i nisam se oslanjao težinom na njega.‘‘, objasnio je Redžović za CBS Chicago time demantirajući da je onemogućio osobi da dođe do zraka.

‘‘Osjećao sam da je moja ljudska dužnost pomoći drugoj osobi koja je u opasnosti. Moglo je završiti na dva načina. Zaposlenik ga je također mogao srušiti i prebiti.‘‘, dodao je tada Idriz. Zanimljivo je kako je Redžović pljačkašu održao poučan govor dok su čekali dolazak policije.

‘‘Moj otac je preminuo dok sam bio malo dijete. I ja sam imao teško djetinjstvo, ali nisam tražio izlike.‘‘, jedna je od Idrizovih lekcija za ovog muškarca-

Kompletan video možete pogledati pri dnu teksta.

Linker
30. travanj 2024 22:08