Ostalo

(VIDEO) Borac koji nekoć 'glumio' McGregora ostvario jedan od najbrutalnijih nokauta godine

 screenshot
Najzanimljiviji i najbrutalniji nokaut ovog tjedna neupitno dolazi s devete priredbe brazilske Future MMA promocije. Njegov autor je Jonas 'Speed' Bilharinho, borac kojeg će se mnogi prisjetiti kao borca čija je uloga bila glumiti Conora McGregora u pripremnom kampu Josea Alda za borbu protiv Irca.

Čak tri i pol godine proteklo je otkako je Jonas Bilharinho odradio svoju posljednju MMA borbu. Ovaj atraktivni borac MMA javnosti je postao poznat sredinom 2015. godine, kad se pojavio u kampu tadašnjeg UFC prvaka perolake kategorije, Josea Alda. Aldo se pripremao za borbu protiv Conora McGregora, a upravo mu je ovaj momak u sparingu trebao "glumiti" Irca. Zbog toga je Bilharinho "skinuo" sve najpoznatije McGregorove poteze, a snimke sa sparinga postale su tim putem viralne među borilačkom publikom.

U gore spomenutoj borbi, održanoj na Jungle Fight 86 priredbi, poražen je nokautom u drugoj rundi, a taj poraz mu je ujedno bio prvi u karijeri, u kojoj je do tada sedam puta slavio i jednom odradio neodlučenu borbu.

Umjesto brzog povratka borbama i pobjedama, danas 29-godišnji borac nadimka "Speed" u potpunosti je nestao s borilačke scene sve do ovog vikenda, kad se njegovo ime našlo na programu devete priredbe brazilske Future MMA promocije. Protivnik mu je bio Junior Duarte (9-2), njegov godinu dana mlađi sunarodnjak. Na kraju je sve završilo tako da je Bilharinho nastavio tamo gdje je prije svog prvog poraza stao. Slavio je brutalno, efektno i atraktivno. Prvo je ulaskom u posljednju minutu prve runde svog protivnika na pod poslao desnim krošeom, a nakon nekoliko udaraca na podu sudac je bio blizu toga da borbu prekine. Vjerojatno bi za Duartea bilo bolje da je došlo do prekida, no onda bismo ostali bez onoga što se dogodilo. Nakon što je sudac odlučio pustiti akciju, dozvolio je "Speed" svom protivniku da se ustane, nakon čega je ovaj jedva došao do ograde kaveza. Nakon toga se dogodilo ovo što možete vidjeti u videu ispod odlomka.

MMA fanovi ovaj su nokaut već proglasili jednim od najboljih i najefektnijih u ovoj cijeloj godini, a od Bilharinha se očekuje da uskoro potpiše za neku od najvećih svjetskih promocija, gdje bi mogao pokazati što zapravo može te testirati svoje vlastite domete. Još uvijek je dovoljno mlad da se može reći kako su njegove najbolje borbe tek ispred njega. Nakon ovakvog nokauta ne bi smio previše odlaziti od svog telefona, isti bi mogao vrlo brzo zazvoniti.

Na dnu teksta možete se prisjetiti kako je to Bilharinho glumio McGregora. Ako je suditi po epilogu borbe Irca protiv Alda, odnosno po tome što je njegov sunarodnjak nokautiran nakon samo 13 sekundi, reklabi se i ne baš uspješno.

Linker
19. travanj 2024 12:15