Ostalo

(VIDEO) Borac napravio ‘submission‘ na samome sebi

Muyasar Abutrobov, Magomed Gadzhie

 Screenshot(twitter, @matysek88)
Stvarno bizarna situacija

Tadžikistanski MMA borac Muyasar Abutrobov bio je na putu da upiše pobjedu u svojoj drugoj profesionalnoj borbi protiv Magomeda Gadzhieva te krenuo na 'submission' kada se dogodilo nešto nesvakidašnje. Malo je i reći nesvakidašnje pošto je ovo možda prvi put u povijesti da se ovako nešto dogodilo u profesionalnoj MMA borbi.

Borac je uhvatio protivnikov gležanj i krenuo raditi polugu, iako još nije potpuno jasno koju točno. Tada se zapetljao sam o svoje noge i ozlijedio se nakon čega je sudac prekinuo borbu. Kako se vidi na snimci Abutrobov je imao potpunu kontrolu nad protivnikom kojeg je držao prikovanim uz kavez i kažnjavao ga udarcima rukama i koljenima.
Tada je iz samo njemu poznatog razloga krenuo napasti protivnikovu nogu i na kraju izgubio borbu, a Magomed Gadzhiev ni kriv ni dužan upisao pobjedu.

Borba se održala u bantam kategoriji za rusku MMA promociju Arena. Znali smo vidjeti do sada svakakve čudne stvari u MMA sportu i boksu, primjerice dvostruke nokaute, a u ruskim promocijama često smo znali vidjeti "freak show" borbe, no ovako nešto je vjerojatno prvi put viđeno u borilačkom sportu.

Linker
24. travanj 2024 13:42