Ostalo

(VIDEO) Brazilci organizirali MMA borbu između muškaraca u invalidskim kolicima: Planiraju i meč za titulu

ABCF Fighting

 Screenshot (youtube, Tv Acrítica Parauapebas)
ABCF Fighting promocija ispunila je želju dvojici invalida koji su se htjeli okušati u MMA-u

Bizarni MMA mečevi sve su češća pojava, a u svemu tome konstantno prednjače Rusi i Poljaci. Od raznoraznih mečeva gdje se susreću osobe različitih spolova pa sve do grupnih mečeva i onih u kojima se jedna osoba bori protiv više osoba, ideje su nepresušne.

Tako smo prošle subote mogli svjedočiti još jednom meču koji također pripada kategoriji ''bizarnih MMA mečeva''. Ovaj put u pitanju nisu bili Rusi, niti Poljaci. Naime, brazilski gradić Paraupebas bio je domaćin MMA priredbi na kojoj je upriličen obračun dvojice muškaraca u invalidskim kolicima.

Geova Rodrigues Botelho i Pedro Costa imena su dvojice invalida koji su se okušali u MMA borbi, a meč je održan na tri runde koje su trajale tri minute. Podijeljenom sudačkom odlukom slavio je Pedro Costa, a za MMA Fighting podijelio je svoje iskustvo.

''Bio je to nezaboravan meč. U kolicima sam 14 godina i nikad nisam razmišljao o borbama. 2016. godine prvi put sam se susreo s tom idejom, ali tada nisam trenirao, niti sam bio pripremljen. Razgovarao sam s muay Thai i boksačkim trenerima te sam odlučio odraditi meč. Nije lako nama invalidima okušati se u ovome. Geova i ja dobri smo prijatelji, a skupili smo hrabrosti odraditi meč. Nikad neću zaboraviti ovaj trenutak.'', rekao je Costa.

Što se Geove Rodriguesa Botelha tiče, predsjednik ABCF Fighting promocije pod čijim okriljem su se borili, otkrio je kako se radi o nekadašnjem prvaku u karateu, koji je kasnije završio u invalidskim kolicima. Costa je u kolicima završio nakon što je ustrijeljen iz vatrenog oružja.

''Oni su obojica sportaši visoke razine. Bliski prijatelj mi je predložio da organiziramo MMA meč u kojem bi sudjelovale ovakve osobe. Razgovarali smo s liječnicima i sucima te smo istražili koliko je legalno ovo organizirati. Odlučili smo to učiniti.'', objasnio je Marcio Machado, osnivač ABCF Fightinga.

Machado je otkrio kako će 7. rujna (deveti mjesec) organizirati priredbu na kojoj će se hendikepirani borci obračunati za titulu prvaka, a time će pokazati svijetu kako je moguće baviti se MMA-om, čak i ako ste u kolicima.''

Predsjednik ove promocije otkrio je kako planira kontaktirati i UFC u vezi nekakvog oblika suradnje, a dodao je kako je svjestan da ovo nije bio naročito lijep i zabavan meč, ali radi se o prvoj borbi takvog tipa.

Kako je taj meč zapravo izgledao, pogledajte u videu koji se nalazi pri dnu teksta. Borba Coste i Rodriguesa Botelhe započinje od 35:00 min.

Linker
14. travanj 2024 11:09