Ostalo

(VIDEO) Česi predstavili novi sport: Brutalni okršaji na parkiralištu po uzoru na 'Street Fighter'

 screenshot/YouTube
Iz Češke nam dolazi nova verzija borilačkog sporta, nazvana jednostavno 'Streetfighter'

Ovdje je riječ o projektu češke MMA promocije I am Fighter (IAF), koja je do sada odradila dvije, da ih tako nazovemo, normalne MMA priredbe. Budući da ovo što su napravili u parking garaži teško možemo nazvati normalnim, no teško se oteti dojmu kako je zanimljivo i intrigantno, iako će mnogi reći besmisleno. S time se prema dosta argumenata zapravo nije teško složiti, no idemo redom.

 

IAF Streetfighter zapravo izgleda kao standardni MMA, s tim da je trajanje jedne runde tri minute, kao u amaterskom MMA-u te da je borilište kvadratnog oblika postavljeno usred parking garaže. Gledatelji se nalaze odmah uz ogradu, a rub borilišta ograđen je vrećama za hrvanje i grappling. Grafika koja ide uz borbe te način najave borac približen je onome što bi zapravo trebao biti uzor, legendarnoj igri Street Fighter. Iz promocije su se potrudili sport ukratko predstaviti.

Kakva je budućnost ovakvog izdanja borbi teško je zaključiti, no već po objavljenim materijalima se može zaključiti kako je organizator puno toga uložio u ovo te kako se nadaju da bi mogli napraviti dobar posao. Borbe na ovakav način djeluje sirovije i brutalnije, no mnogi će reći kako ih to udaljava od sporta i onoga što bi trebao predstavljati. Unatoč tome, interes u Češkoj je velik i borilački klubovi već traže mjesta za svoje borce na idućim priredbama.

Mi smo ispod teksta podijelili dvije borbe, a ako ste se navukli te želite pogledati još koju, sve se nalaze na YouTube kanalu IAF promocije.

 

Linker
07. siječanj 2021 00:54