Ostalo

(VIDEO) Čudan prekid obilježio SUG 13: Magalhaes stradao u borbi s Jonesom!

Vinny Magalhaes i Craig Jones
 Screenshot (Instagram)
Bez obzira na aktualnu situaciju u svijetu, Chael Sonnen je nastavio s održavanjem Submission Undergrond priredbi.

Prošle je nedjelje održan Submission Underground 13 event, već druga priredba ove promocije u doba kada većina sportskog svijeta miruje zbog pandemije konronavirusa.

Sonnenov SUG održan je u za ovakve prigode prilagođenom silosu u Oregonu, a čitava priredba bila je sačinjena od 10 dvoboja predvođenih susretom elitnih 'grapplera' Craiga Jonesa i Vinnyja Magalhaesa.

Dvoboj je to u kojem je Brazilac bio prisiljen verbalno predati meč, a način na koji je došlo do prekida je zapravo i najzanimljiviji dio ove priredbe.

Da je Jones jedan od najboljih stručnjaka za 'heel hook' zahvate pokazalo se i ovoga puta. U dva je navrata Australac opasno napao Magalhaesovu nogu, a već kod prvog se, kako Vinny kaže, dogodila "jedna od najčudnijih stvari koje je vidio u borbi".

Brazilski veteran tvrdi kako je tijekom Jonesovog zahvata izostao uobičajeni pritisak na zglob, ali i da nije postojao nikakav prisak na koljeno.

"Vidio sam fotografije na kojima izgleda da je noga u čudnom položaju. Što zaista i je bio slučaj, ali ja sam ju inače sposoban postaviti u taj položaj. Tako da taj kut sam po sebi nije bio nešto neuobičajeno", objašnjava Vinny te u nastavku otkriva da su u jednom trenutku, još kod prvog Craigovog pokušaja, obojica osjetili kako je nešto šljocnulo.

"On me upitao jesam li OK? A što se tiče boli sam stvarno bio OK, iako sam primijetio da se stopalo možda pomaknulo nekoliko inča više nego što se zapravo trebalo pomaknuti. Bol na gležnju nije postojala i mislio sam da je sve u redu, ali, iskreno, nije mi se svidjelo što sam vidio. Znam da sam fleksibilan, ali izgledalo je kao da je sve to ipak otišlo malo predaleko.... Onda mi on napao istu nogu po drugi put. Tad sam počeo malo paničariti jer mi se stopalo već počelo izokretati. I dalje bez boli, ali ovoga puta i bez uopičajenog otpora. A to definitivno nije bilo normalno... Kad sam se izvukao osjetio sam da mi noga nije baš stabilna, a meč je zaustavljen kada smo nas dvojica počeli razgovarati o tome je li ovo vrijedno nastavka. Craig je inače sjajan lik i cijenim njegovu brigu tijekom meča. Čestitam mu na pobjedi", između ostalog je napisao Magalhaes.

Službeno se vodi da je Jones pobijedio nakon verbalne predaje, a nedugo nakon meča Vinny se javio i s djelomično dobrim vijestima.

"Nije bilo pritiska na koljeno pa nema potrebe za operacijom koljena. Također, i gležanj je mobilan te vjerujem da nije problem u ligamentima. No, očito ću morati posjetiti specijalista. Vjerujem da će sve biti u redu, ali jedna je šteta napravljena. Čini mi se da sam doživio spiralni prijelom fibule i nisam siguran hoće li ili ne za to biti potrebna operacija. Bez obzira na ovo posljednje, vjerojatno ću izbivati 2-4 mjeseca...", zaključio je Magalhaes.

SUG 13 rezultati:

Craig Jones def. Vinny Magalhaes via verbalna predaja (ozljeda) – Regulation, 4:21

Austin Vanderford def. Richie Martinez via submission (arm-triangle gušenje) – Overtime 2, 0:44

Gabriel Checco def. Jake Ellenberger via submission (reverse triangle gušenje) – Regulation, 1:52

Ethan Crelinsten def. Andrew Alexander via submission (rear-naked gušenje) – Overtime 1, 1:00

Don Stoner def. Alex Larmey via escape time – Full time

Joe Baize def. Nicholas Maximov via submission (heel hook) – Regulation, 2:31

Cris Lencioni def. Gabriel Austin Daffron via escape time – Full time

Charlie Gilpin def. Jake Smith via submission (kimura) – Regulation, 1:38

Eric McConico def. George Martinez via submission (armbar) – Overtime 1, 0:04

Cody Kenaga def. Jake Hargis via submission (toe hold) – Regulation, 2:06

Linker
25. travanj 2024 13:48