Ostalo

(VIDEO) Dana White o spajanju PFL-a i Bellatora: ‘Jedna organizacija koju nitko ne gleda kupila je drugu takvu organizaciju‘

Dana White

 Screenshot (youtube, The Mac Life)
UFC-ov predsjednik ‘‘bez dlake na jeziku‘‘ prokomentirao je novog/starog konkurenta na tržištu

Spajanje PFL-a i Bellatora jedna je od glavnih tema u MMA svijetu, barem u protekla dva tjedna. PFL je drugom polovicom 11. mjeseca otkupio prava na Bellator, a zajedničkim snagama ove dvije velike organizacije pokušat će parirati UFC-u.

Teško je reći hoće li im to poći za rukom, ali čelnici PFL-a itekako su optimistični. Donn Davis, jedan od osnivača PFL-a smatra kako je Dana White itekako zabrinut zbog novonastale konkurencije.

‘‘Svi jako dobro znaju Danu i da on ignorira stvari koje ga zabrinjavaju, ili ih jednostavno ne komentira javno. U posljednje četiri godine nije uopće komentirao PFL, do posljednjih šest mjeseci kada je to konstantno činio. Dana je zabrinut‘‘, rekao je Davis u ‘‘The MMA Houru‘‘.

‘‘Ono što ga je specifično zabrinulo su podaci s Fight Matrixa koje smo izložili na press konferenciji. Kao što znate, postoji netko tko nezavisno rangira sve borce svijeta, a to je Fight Matrix. 30 posto UFC-ovog rostera je rangirano u top 25, a spajanjem PFL-a i Bellatora smo došli do istog postotka od 30 posto. Isto. Doduše, mora im se priznati da oni drže top 5‘‘, dodao je Davis prije otprilike dva tjedna.

UFC nije održavao nikakve evente u periodu nakon što je došlo do spajanja tih dvaju organizacija, pa tako ni Danu Whitea nismo imali prilike gledati na konferencijama za medije, sve do sinoć. Dana je izašao pred medijske predstavnike nakon UFC-ovog eventa u Austinu, a naravno da je upitan o PFL-u i Bellatoru.

‘‘A što ti misliš? Nemaš komentar?‘‘, bila je prva Whiteova reakcija upućena ka novinaru koji je postavio pitanje, a potom je uslijedio nešto konkretniji osvrt.

‘‘Bravo za njih, želim im svu sreću ovog svijeta. Već sam se osvrnuo na ovo, ali vjerojatno niste čuli. Jedna usrana organizacija koja ne prodaje ulaznice i nitko ih ne gleda, kupila je drugo sranje od organizacije koja također ne prodaje ulaznice i nitko ih ne gleda. Zvuči kao dobitna kombinacija! Wohoo, idemo!‘‘, dodao je Dana.

White je u nastavku razgovora ispitivao novinara poznaje li brojke koje PFL i Bellator postižu s prodajom ulaznica i TV prijenosima, na što je novinar odgovorio kako nije upoznat s konkretnim brojkama. Tu je priča o PFL-u i Bellatoru završila, a Dana White ipak ne djeluje pretjerano zabrinuto. Neki će reći da možda i glumi tu opuštenost, ali nije zapravo niti pretjerano bitno.

Brojke će na kraju sve pokazati, a pred PFL-om je težak zadatak sustizanja UFC-a i njihove reputacije na ovom tržištu.

Linker
28. travanj 2024 00:59