UFC

Daniel Cormier: ‘PFL neće moći parirati UFC-u jer UFC je razvio proizvod koji je daleko ispred ostalih‘

Daniel Cormier (lijevo) i Dana White

 Screenshot (youtube, Daniel Cormier)
UFC-ov zaposlenik stao je u obranu svoje kompanije i branda

Kupnja Bellatora velik je potez od strane PFL-a i nešto čime planiraju podići svoj brand na još višu razinu. Nije tajna da PFL želi konkurirati UFC-u, a njihovi čelnici uvjereni su kako imaju sve što je potrebno da bi uz UFC vladali tržištem.

‘‘30 posto naših boraca nalazi se unutar top 25 na Fight Matrixovim ljestvicama. Isti postotak ima i UFC.‘‘, rekao je Donn Davis nedugo nakon spajanja Bellatora i PFL-a, a ta informacija jedan je od njegovih argumenata kojim pokušava potvrditi da PFL sada može parirati UFC-u.

Naravno, pogled na ljestvicu daje više informacija. UFC-ovi borci uglavnom zauzimaju one najviše pozicije, dok PFL-ovi borci jesu zastupljeni unutar top 25, ali na nešto nižim pozicijama.

Svoj osvrt na PFL kao konkurenciju dao je i Daniel Cormier. Član UFC-ove Kuće slavnih gostovao je u MMA Houru kod Ariela Helwanija, a prema mišljenju Daniela Cormiera, PFL ne može parirati UFC-u.

‘‘Ne razumijem kako oni misle da će biti lideri uz UFC. Žao mi je, ali nećete biti među liderima. UFC je standard i UFC ima preveliku početnu prednost. Razina njihovih boraca jednostavno je previsoka i radi se o dobro posloženom stroju. Ljudi će sada govoriti za mene: ‘Oh, ovaj tip je zaposlenik te kompanije‘. Da, UFC mi piše čekove i to bogate. Ali evo o čemu se radi. UFC je razvio proizvod koji je daleko ispred svega ostalog, suludo je i pričati o ovome. Od produkcije, pa sve do osoblja i boraca, neusporedivo je. Ostali nisu niti blizu.‘‘, rekao je Cormier.

Daniel Cormier veći dio svoje MMA karijere proveo je u UFC-u i dojam je da možda nema najbolji uvid kako ostale organizacije stoje produkcijski. Istina da UFC ima najkvalitetnije borce na svijetu, ali o samoj produkciji dalo bi se raspravljati.

Cormier je ipak nastupao u još jednoj velikoj organizaciji, a radi se o ugašenom Strikeforceu. ‘‘DC‘‘ je odradio osam mečeva pod okriljem Strikeforcea, a u razgovoru s Helwanijem prisjetio se kako je nekoć samog sebe pokušavao uvjeriti da ta organizacija može parirati UFC-u.

‘‘Kad sam bio u Strikeforceu, sjećam se da su nas prenosili na CBS-u. Ja bih uvijek žurio da pogledam kakve smo brojke postigli. Morao sam znati kako stojimo, jer htio sam se osjećati kao da sustižemo UFC ili da smo na sličnoj razini. UFC-ovi brojevi u to doba bili su ludi. Nevjerojatne su PPV brojke koje su ostvarivali. Ja sam se nadao da mi možemo privući pet milijuna gledatelja na kabelskoj, ali brojevi nikada nisu bili takvi. Uvijek sam tražio neku statistiku koja nas svrstava na istu razinu kao UFC, ali jednostavno nije postojala takva statistika. Od publike na tribinama, zarade od ulaznica pa sve do PPV-a, nije bilo podatka koji nas stavlja na UFC-ovu razinu.‘‘, pojašnjavao je ‘‘DC‘‘, a za kraj se osvrnuo na PFL-ove borce.

‘‘Mislim da su dobri i da se znaju boriti. Ti borci uistinu se znaju boriti, a to mislim za svakog tko nastupa na najvišoj razini. Ali, budimo realni.‘‘, rekao je Cormier za kraj svoje usporedbe.

Linker
29. travanj 2024 17:46