UFC

John McCarthy: ‘Dana White tvrdi da su PFL-ovi i Bellatorovi borci ‘užasni‘? Zašto je potpisao 35-godišnjeg ‘Venom‘ Pagea?‘

Dana White

 CHANDAN KHANNA/AFP/Profimedia
Bellatorov komentator smatra da je White definitivno zabrinut zbog novonastale suradnje PFL-a i Bellatora

‘‘Jedna usrana organizacija koja ne prodaje ulaznice i nitko ih ne gleda, kupila je drugo sranje od organizacije koja također ne prodaje ulaznice i nitko ih ne gleda. Zvuči kao dobitna kombinacija! Wohoo, idemo!‘‘, riječi su kojima je Dana White prije nekoliko dana prokomentirao spajanje PFL-a i Bellatora.

UFC-ov predsjednik smatra da PFL ne može konkurirati UFC-u, unatoč tome što sada na raspolaganju imaju sve Bellatorove borce. Prema Whiteovom mišljenju, UFC je nedodirljiv na tržištu MMA organizacija, a mnogi se zapravo i slažu s njegovim mišljenjem.

Naravno, uvijek postoje i oni koji se ne slažu, a jedan od njih je John McCarthy. Radi se o čovjeku kojeg prije svega poznajemo kao jednog od najpoznatijih MMA sudaca, ali posljednjih godina McCarthy je bio zaposlenik Bellatora i odrađivao je razne poslove za organizaciju. McCarthy je u svom ‘‘Weighing In‘‘ podcastu dao osvrt na Whiteove nedavne izjave, a iznio je i neke zanimljive protuargumente.

‘‘Zašto je on (White) potpisao Michaela ‘Venoma‘ Pagea? To je 35-godišnji borac, zašto ga je potpisao? On tvrdi da su svi borci iz Bellatora i PFL-a ‘užasni‘, možda ga je zato potpisao? Zašto je to napravio? Zato što zna da Bellator ima odlične borce. U slučaju da Bellator nije prodan PFL-u, zar stvarno mislite da White ne bi proširio svoj roster nekim Bellatorovim borcima? Budimo iskreno, on bi potpisivao borce, a riješio bi se nekih boraca koji su došli preko DWCS-a, kao i nekih starijih boraca. Donn Davis i PFL napravili su malu pomutnju u poslovnoj zoni Dane Whitea. Mislite li da je White sretan jer se to dogodilo? Ne, sigurno nije, ali bio je to ispravan potez Donna Davisa.‘‘, pojasnio je McCarthy.

Činjenica je da UFC i dalje vlada tržištem, a PFL će morati nastaviti s ulaganjima i konstantnim rastom, ako žele parirati UFC-u. Međutim, isto tako je i činjenica da Whiteu sigurno nije drago jer konkurencija raste, posebno ne u periodu kad se UFC nalazi pod tužbom nekolicine boraca, a prijeti im velika kazna (tužitelji potražuju oko 1,6 milijardi američkih dolara) i potencijalne naredbe o promjeni poslovanja.

Parnica je zakazana za 8. travnja (četvrti mjesec) sljedeće godine, a ukoliko ne dođe do nagodbe između UFC-a i boraca koji su tužili UFC (Cung Le, Nate Quarry, Jon Fitch, Brandon Vera itd.), UFC bi se mogao naći u velikim problemima. Većina dosadašnjih odluka suda išla je u korist boraca, a detaljnije o tome možete pročitati klikom na LINK.

Linker
28. travanj 2024 05:59