Ostalo

(VIDEO) Datsik upisao novu pobjedu nokautom: Manje od minute trebalo mu je da nokautira ‘Mondragona‘

Viacheslav Datsik vs. Geronimo dos Santos

 Screenshot (twitter, Caposa)
Krajnje kontroverzni ruski borac i dalje je vrlo aktivan u borilačkom kavezu

Nakon vrlo aktivne 2022. godine u kojoj je odradio čak osam raznoraznih mečeva, Viacheslav Datsik (14-16 MMA, 6-2 kickboks, 5-3 boks) upisao je prvi nastup i prvu pobjedu u ovoj kalendarskoj godini.

46-godišnji ‘‘Red Tarzan‘‘ jučer se borio u Rusiji pod okriljem Ural FC 2 eventa. Datsik i Geronimo ‘‘Mondragon‘‘ dos Santos (45-24-1) predvodili su Ural FC event kickboksačkim obračunom unutar kaveza, a Datsik je slavio prekidom u prvoj rundi.

Već nakon nešto više od deset sekundi, Datsik je desnicom brutalno pogodio ‘‘Mondragona‘‘, a Brazilac je bio teško uzdrman. Već tu je sudac mogao zaustaviti borbu, ali Geronimo se nekako pridigao i nastavio meč. Nismo dugo čekali ga Datsik ponovno čisto pogodi, ovaj put lijevim krošeom. ‘‘Mondragon‘‘ je opet završio na tlu, a sudac je nakon brojanja i konzultacija s ‘‘Mondragonom‘‘ odlučio prekinuti meč.

Samo 50 sekundi trebao je Datsik da porazio Geronima dos Santosa i da ga dvaput pošalje u nokdaun. 46-godišnjem Datsiku to je druga uzastopna pobjeda, a prvu je upisao krajem 2022. godine u boksačkom meču protiv Pavela Shulskog.

43-godišnji Datsik prošle godine između ostalog u borilišta je ulazio s Jeffom Monsonom (porazio ga jednoglasnom odlukom), ‘‘Bigfoot‘‘ Silvom kojeg je porazio prekidom u drugoj rundi i s Alexanderom Emelianenkom kojeg je brutalno ‘‘ugasio‘‘ nakon 12 sekundi boksačkog meča.

Datsik je svoj MMA debi odradio još 1999. godine, a nokautom u prvoj rundi porazio je Andreija Arlovskog. Za razliku od Arlovskog, Datsik se ipak ne može pohvaliti zavidnom borilačkom karijerom, nego statusom jedne od najkontroverznijih figura u borilačkom sportu.

Radi se o borcu koji je imao nebrojene probleme sa zakonom, a poznat je i kao pripadnik neonacističke organizacije ‘‘Slavic Union‘‘. Deklarirao se Datsik i kao ‘‘rasist‘‘, a zanimljivo je kako je došao do nadimka ‘‘Red Tarzan‘‘ (‘Crveni Tarzan‘).

Tijekom 2010. godine tvrdio je kako je Isus Krist tajni agent Mossada (izraelska obavještajna služba), a sebe je nazivao ‘‘Crvenim Tarzanom‘‘, sinom slavenskog boga Peruna. Dijagnosticirana mu je šizofrenija i tako je izbjegao služenje zatvorske kazne za određene kriminalne radnje koje je počinio. 2010. godine pobjegao je iz psihijatrijske ustanove i nastanio se u Norveškoj. Norvežani su kasnije nakon uhićenja i pregleda utvrdili kako Datsik nije mentalno oboljela osoba. 2011. godine deportiran je iz Norveške natrag u Rusiju, a 2016. godine pušten je iz zatvora. Ukupno 9 godina Datsik je proveo iz rešetaka, s izuzetkom jednog mjeseca koji je proveo u bijegu dok je bio u Norveškoj. Više puta pojavljivale su se i glasine da je Datsik mrtav. Nekad se radilo o glasini da je stradao u vlaku tijekom nesreće, a kružila je priča kako je nastradao i u zatvorskoj tučnjavi.

Radi se o čovjeku vrlo upitnog mentalnog zdravlja, ali to ga ne koči da učestalo nastupa na borilačkim eventima u Rusiji. Ne samo da nastupa, nego često upisuje i spektakularne pobjede nokautom.

Ovaj put je nastradao Geronimo dos Santos kojeg se sjećamo po nastupu na FNC-u u Puli gdje je izgubio od Ivana Vitasovića u meču za pojas u teškoj kategoriji. Nije se Geronimo ništa bolje proveo niti protiv Datsika, a bit će interesantno vidjeti s kime će sve Rusi u narednom periodu upariti Datsika ontroverznog i mentalno nestabilnog borca.

Linker
20. travanj 2024 16:17