Ostalo

(VIDEO) Dolazi iz Čečenije, zove se Khamzat i nadimak mu je ‘Borz‘: Chimaev ima ‘dvojnika‘ u Braveu!

Khamzat Maaev

 Screenshot (twitter, Brave Cf)
Khamzat Maaev borac je koji neopisivo podsjeća na Khamzata Chimaeva, a čak dijele i nadimak

Sredinom 2020. u UFC-u se pojavio neporaženi Čečen sa švedskom putovnicom, a u organizaciju je došao sa ‘‘scoreom‘‘ 6-0. UFC ga je u debiju upario s iskusnim Johnom Phillipsom, a čečensko-švedski borac bez problema je došao do pobjede ‘‘submissionom‘‘ u drugoj rundi. Samo deset dana kasnije, taj isti borac odradio je još jedan meč, a Rhysa McKeeja porazio je tehničkim nokautom u prvoj rundi.

Naravno, radi se o Khamzatu Chimaevu koji je tri godine kasnije jedna od najvećih UFC-ovih zvijezda, ali još uvijek čekamo na njegov prvi napad na pojas. I dok Chimaev čeka svoj sljedeći nastup, njegova bivša organizacija Brave CF sinoć je ponudila nastup borca kojeg su mnogi označili kao Khamzatovog dvojnika.

Radi se o borcu imena Khamzat Maaev, a sličnosti s Khamzatom Chimaevim zbilja su nevjerojatne. Maaev također vuče čečenske korijene, ali nastupa pod zastavom turske. Maaev je jako dobar hrvač, a nadimak mu je ‘‘Borz‘‘, dakle dijeli i nadimakom s Khamzatom Chimaevim.

Maaev je na Brave CF 71 eventu nastupio u superlakoj kategoriji (-74,8 kg) i nokautom nakon samo 41 sekundu porazio je Elieja Faraha. Farah je ‘‘single legom‘‘ pokušao srušiti Maaeva, ali Maaev je plasirao nekoliko ‘‘hammerfistova‘‘ oslonjen na jednu nogu i svejedno je uspio nokautirati svog protivnika. Maaevu je to četvrta pobjeda u četvrtom nastupu, a sve četiri upisao je prekidom u prvoj rundi. Usporedbe s Chimaevom svakako mu gode, ali Maaev ne želi biti samo ‘‘replika‘‘ Khamzata Chimaeva.

‘‘Htio bih biti još bolji‘‘, rekao je Maaev u intervjuu neposredno nakon borbe.

Khamzat Maaev zasad djeluje uistinu obećavajuće, ali njegova prva tri protivnika bili su debitanti u profesionalnom MMA-u, dok je sinoćnji protivnik u meč ušao sa ‘‘scoreom‘‘ 1-1. Ozbiljniji izazovi tek slijede ‘‘novom Chimaevu‘‘, a zanimljivo je vidjeti da Chimaev već sada utječe na nove generacije boraca koji vide uzora u njemu.

Linker
18. travanj 2024 09:50