Ostalo

(VIDEO) Kopija je ipak lošija od originala: ‘Dvojnik‘ Khamzata Chimaeva sinoć je teško poražen

Khamzat Maeev (lijevo) | Nika Kupravishvili (gornji) vs. Khamzat Maaev (donji)

 Screenshot (brave Cf)
23-godišnji Khamzat Maaev upisao je prvi poraz u profesionalnoj karijeri

Sredinom ove godine pisali smo vam o borcu imena Khamzat Maaev. Radi se o borcu koji imenom neodoljivo podsjeća na Khamzata Chimaeva, ali to nisu jedine sličnosti između ove dvojice boraca.

Khamzat Maaev također vuče čečenske korijene, ali za razliku od Chimaeva, Maaev nastupa pod turskom zastavom. Obojica su dobri hrvači i obojica nose nadimak ‘‘Borz‘‘ (‘Vuk‘ na čečenskom jeziku).

Poveznica im je i Brave CF organizacija unutar koje su obojica nastupali, ali sinoć se stvorila jedna razlika među ovim ‘‘dvojnicima‘‘. Naime, Khamzat Maaev više nije neporažen borac.

Čečen pod turskom zastavom izgubio je tehničkim nokautom na Brave CF 79 eventu. Bolji od Maaeva bio je Gruzijac Nika Kupravishvili (7-2-0), a prekid je nastupio 26 sekundi prije kraja druge runde.

Maaeva je poprilično izdala kondicijska sprema u ovom meču. Naglo je Maaev opadao tijekom druge runde, djelovao je totalno iscrpljeno i Gruzijac je uspostavio veliku dominaciju. Maaev je spašavao ‘‘živu glavu‘‘ iz donje pozicije u parteru, pokušavao je izdržati do kraja runde, ali Gruzijac je bio daleko svježiji, tempom je lomio Maaeva, a ‘‘ground and poundom‘‘ radio mu je veliku štetu. Bilo je to dovoljno da sutkinja označi kraj borbe.

Tako je ‘‘dvojnik‘‘ Khamzata Chimaeva upisao prvi poraz u svom petom profesionalnom nastupu. Dosad je pobjeđivao prekidima u prvoj rundi, ali triput se borio s debitantima, a jednom protiv borca iza kojeg su bila tri MMA nastupa (2-1 ‘score‘). Čim je Maaev naišao na nešto kompetentnijeg protivnika, pretrpio je podosta težak poraz.

Naravno, 23-godišnji Maaev ima pregršt vremena za napredak i izgradnju uspješne karijere, ali očito nije talentiran u istoj mjeri kao Khamzat Chimaev.

Interesantno je da su fanovi na društvenim mrežama pronašli još jednog borca kojeg možemo nazvati svojevrsnim dvojnikom Khamzata Chimaev. Radi se o francuskom borcu imena Khamzat Zimaev. Njegov ‘‘score‘‘ iznosi 4-1, a po tome je jednak Khamzatu Maaevu. Zimaev je najstariji među ovom trojicom, a u devetom mjesecu ove godine proslavio je 33. rođendan.

Ponajveći svjetski talenti upisali nove pobjede

Priču o sinoć održanom Brave-ovom eventu nećemo ovdje završiti, ali nemamo više dvojnika na lageru. Spomenut ćemo neke od najbitnijih rezultata.

Ismail Naurdiev, nekadašnji UFC-ov borac poznat pod nadimkom ‘‘Austrian Wonderboy‘‘ prekinuo je gubitnički niz i nakon dva uzastopna poraza došao je do pobjede. ‘‘Giljotinom‘‘ u prvoj rundi porazio je Tahara Hadbija (14-9-0) i upisao je 23. pobjedu u svom 30. profesionalnom nastupu. Bila je to ujedno i glavna borba večeri.

Ramazan Gitinov, jedan od najtalentiranijih boraca na svijetu, nastavlja uspješno graditi profesionalnu MMA karijeru. Borac rodom iz Dagestana nastupa pod zastavom Bahreina, a mnogi su upoznati s njegovim likom i djelom još dok je nastupao kao amater. Gitinov je upisao 30 pobjeda i dva poraza tijekom amaterske karijere. Među profesionalce je prešao nakon osvajanja zlatne medalje na Svjetskom amaterskom prvenstvu održanom početkom godine u Beogradu. Gitinova se smatra ponajboljim amaterskim borcem u povijesti ovog sporta.

Četiri profesionalna nastupa odradio je Gitinov od petog do 12. mjeseca ove godine, a u sva četiri je upisao pobjedu u prvoj rundi. Fantastični velteraš sinoć je porazio Ulukbeka Ikasheva, a do pobjede je došao nakon osam sekundi. Vrijedi istaknuti kako je Ikashev pretrpio ozljedu noge na samom početku, nakon prvog ‘‘leg kicka‘‘ koji je plasirao u tom meču.

Osim Gitinova, novi profesionalni nastup upisao je i Rasul Magomedov (2-0 profesionalni MMA, 12-0 u amaterskom), također zlatni sa SP-a u Beogradu. Magomedov je osvojio zlato u teškoj kategoriji, ali otkako je profesionalac, spustio se u polutešku kategoriju. Nokautom u prvoj rundi, Magomedov je sinoć porazio Mohameda Laida (0-1-0).

Bahrein ima uistinu specijalne talente u ovoj dvojici boraca, a ne sumnjamo da će jako brzo dogurati na najveću borilačku scenu.

Linker
30. travanj 2024 08:24