Ostalo

(VIDEO) Drugi najveći europski MMA event u povijesti: KSW Colosseum 2 oborio je brojne rekorde

KSW Colosseum

 Screenshot (youtube, Ksw)
Poljska MMA organizacija polučila je sjajne rezultate spektakularnim eventom koji su održali početkom mjeseca

Dulje vrijeme trebat će KSW-ovim čelnicima da im se slegnu dojmovi nakon KSW Colosseum 2 eventa koji se održao početkom ovog mjeseca. Najbolja poljska MMA organizacija priredila je ogromni MMA event koji se održao na PGE Narodowy stadionu u Varšavi, a to je njihov drugi takav event od osnutka organizacije. Prvi ‘‘KSW Colosseum‘‘ event održao se u petom mjesecu 2017. godine.

KSW je na ‘‘Colosseum 2‘‘ eventu okupio uistinu sve svoje najveće zvijezde. Mamed Khalidov kao jedan od najvećih boraca u povijesti KSW-a predvodio je event trilogijom protiv Scotta Askhama. Nakon što su oba borca upisala po jednu pobjedu u međusobnim obračunima, trilogija je završila u korist Khalidova. Mamed je na Colosseum 2 eventu nokautirao Askhama u trećoj rundi.

Osim Khalidova, na eventu su nastupili i KSW-ovi velikani poput Michala Materle, Mariusza Pudzianowskog, Tomasza Romanowskog itd., kao i neke od njihovih novih zvijezda među koje spadaju Arkadiusz Wrzosek, Artur Szpilka, Pawel Pavlak itd.

No, što kažu brojke nakon tog eventa? Brojke zapravo samo potvrđuju dobar posao ove organizacije. Naime, KSW je u novom videu na svom YouTube kanalu sažeo neke od najbitnijih statističkih podataka koje je postigao KSW Colosseum 2 event. U nastavku teksta posebno smo ih izdvojili.

Postignuća KSW Colosseum 2 eventa:

- Najveća produkcija u povijesti KSW-a

- Najgledaniji event na Viaplayju (platforma putem koje KSW emitira svoje evente)

- Preko 120 milijuna pregleda na društvenim mrežama KSW-a

- 50 tisuća ljudi na tribinama

- Najveći MMA event godine po broju gledatelja

- Drugi najveći europski event u povijesti (iza KSW Colosseum 1 eventa)

- Najskuplji fight card u povijesti KSW-a

- Najveća zarada od ulaznica u povijesti KSW-a

- PPV se prodavao diljem svijeta.

Postignuti su uistinu fantastični rezultati, ali zanimljivo je da je KSW Colosseum 1 privukao još više publike na tribine. Tada se na tribinama PGE Narodowy stadiona našlo čak 57 766 gledatelja, a samo jedan MMA event u povijesti imao je više gledatelja na tribinama. Radi se o Pride Shockwave eventu održanom 2002. godine. 71 tisuća gledatelja tada se nakrcala na stadion u Tokiju, a event su predvodili Mirko ‘‘Cro Cop‘‘ Filipović i Kazushi Sakuraba. Hrvatski teškaš slavio je prekidom nakon druge runde.

Linker
26. travanj 2024 22:25