Ostalo

(VIDEO) Dva tipa verbalno su se sukobili tokom priredbe, organizatori im ekspresno ugovorili borbu

R3 Fighting Championship
 Screenshot (twitter)
R3 Fighting Championship organizacija ponudila je u najmanju ruku neobične scene ovog vikenda

Moskva je ovog vikenda ugostila priredbu u režiji rusko-uzbekistanske promocije R3 Fighting Championship. Radi se zapravo o MMA ligi s nizom mladih i talentiranih MMA boraca s tog područja. Ukupno 28 borbi viđeno je tokom priredbe, no jedna konkretna situacija zaslužuje pažnju.

Tokom priredbe došlo je do sukoba dvaju timova, a u verbalnom sukobila prednjačila su dva pojedinca. Rasprava je ubrzo eskalirala te je došlo do masovne tučnjave u kojoj je sudjelovalo mnoštvo ljudi sa suprotstavljenih strana. Moglo bi se reći kako smo još uvijek u fazi nečeg poprilično uobičajenog na MMA priredbama u Rusiji i susjednim državama.

Međutim, zanimljivi dio uslijedio je nakon toga, a organizatori su na najbolji mogući način odlučili riješiti trzavice između gore spomenutog dvojca koji je prednjačio u raspravi. Nakon što je masovna tučnjava dovedena pod kontrolu, organizatori priredbe odlučuju kako bi dva momka mogli odmjeriti snage odmah u sklopu priredbe. Momak u crnoj te momak u plavoj majici pristali su na takvu ideju, navukli rukavice i dovršili svoj obračun u kavezu.

Na koncu je momak u plavoj majici pobijedio gušenjem (RNC) u prvoj rundi. Uistinu zanimljiva i nesvakidašnja odluka organizatora, no iz dolje priloženog videa očito je kako su obojica utrenirani borci koji znaju što rade unutar kaveza, a sportski obračun svakako je bolja ideja od masovne tučnjave.

Linker
26. travanj 2024 11:22