Ostalo

(VIDEO) Iz udžbenika Maxa Hollowayja: Borac otvorio borbu famoznom gestom, zatim nokautirao protivnika za 15 sekundi

Papalii nokaut

 Youtube, Ffc
Mnogi su ovu gestu smatrali zaslužnom za takav rezultat borbe jer očigledno probudi to nešto u borcima, a izgleda da je i Holloway nehotice pokrenuo jedan novi trend

Ono što je Max Holloway izveo na UFC 300 priredbi ući će u sve moguće MMA udžbenike. Pobjeđivao je Holloway borbu protiv Justina Gaethjea, imao je čistu pobjedu, no njegovo junačko srce nije se moglo zadovoljiti samo pobjedom odlukom sudaca.

Doslovno jednu sekundu prije nego što je zvono trebalo označiti kraj borbe, Holloway je stao u centar kaveza i izveo, sada već legendarnu, gestu rukama pokazavši pod ispred sebe. Bio je to poziv Gaethjeu da se otvoreno obračunaju jedan, posljednji put, a Gaethje kakav jest, naravno da je to prihvatio.

Otvorili su razmjenu borci, a Gaethje je završio teško nokautiran s istekom vremena. Mnogi su tada preuzeli tu gestu rukama od Maxa Hollowayja, a jučer smo svjedočili jednom sličnom scenariju.

Na jednoj priredbi u južnoj Koreji, koju je organizirala FFC organizacija (ne radi se o FFC-u koji je nekada bio prisutan u našoj regiji), borili su se dva teškaša. Samoanac Mac Papalii borio se protiv Jaea Hyuka Heoa, a borbu je otvorio upravo tom famoznom gestom rukama. Korejski borac odmah je znao što to znači, tako da su sve taktike pale u vodu, ako su uopće ikada postojale.

Borci su krenuli s makljažom koja je trajala nekakvih 15 sekundi, a Papalii je slavio nokautom. Mnogi su ovu gestu smatrali zaslužnom za takav rezultat borbe jer očigledno probudi to nešto u borcima, a izgleda da je i Holloway nehotice pokrenuo jedan novi trend.

Kako god, borac koji je inicirao razmjenu je i pobijedio, a video ove cijele situacije možete pogledati ispod:

Linker
07. rujan 2024 08:15